28 / 07 / 2024

karun hazineleri

karun hazineleri

Uşak'ta yapımı süren yeni Arkeoloji Müzesi'nin Mimarı Metin Keskin, Karun Hazineleri için özel sergi alanlarının oluşturulacağı yeni müzenin akıllı güvenlik sistemleri ile korunacağı belirtti....

Af Karun İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Af Karun İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abbas Motarjemi tarafından kuruldu.

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Tavuk Dünyası Uşak Karun AVM’de şube açtı!

Özgün konsepti ile yeme-içme sektöründe fark yaratan Tavuk Dünyası, Uşak Karun AVM’de şehrin ilk şubesini açtı. 

Karun Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karun Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Ağar tarafından kuruldu.

Mamak Kıbrıs Kanyonu Projesinin startı verildi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Üreğil Millet Bahçesi’nde yaptığı açıklamada Kıbrıs Kanyonu gibi gizli hazineleri turizme kazandıracaklarını söyledi.

Karun Mücevher Londra'da mağaza açacak!

Ünlü isimlerin tercihi olan Karun Mücevher, ürünlerini Milano ve Venedik’ten sonra New York’ta da satmaya başladı. Oscar törenlerinde yıldızlarla kırmızı halıya çıkan Karun, Londra’da mağaza açmaya hazırlanıyor.

Kabataş Yapı Mimarlık Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kabataş Yapı Mimarlık Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fuat Şimşek tarafından 50 bin TL sermaye ile 30 Mart'ta Beyoğlu, Fındıklı,Ömer Avni Mahallesi, Molla B. Karun Çıkmazı Sokak'ta kuruldu.

İsa Akdağ: Çukurova turizmi güçlenmeli!

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, , Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin birer kültür hazineleri olduğunu belirterek, yetkilileri Çukurova bölgesinin tanıtımı için birlikte hareket etmeye çağırdı.

Troya Antik Kenti'ndeki müzenin yapımı tamamlandı!

Çanakkale'de, 5 bin yıllık geçmişi bulunan Troya Antik Kenti'nde geçen yıl yapımına başlanan müzenin tamamlanmasıyla, bazı Avrupa ülkeleri ve özellikle Rusya'daki "Troya hazineleri"nin yurda getirilmesi çalışmaları hızlandırılacak.

Elite World Marmaris Otel 1 Haziran'da açılıyor!

Emel Elik, "Turizm faaliyetleri kıyılarda yoğunlaşıyor. Oysa Anadolu’nun kadim şehirleri, keşfedilmeyi bekleyen hazineleri henüz görücüye çıkmadı" diyor.

Kapalıçarşı UNESCO envanterine giriyor!

554 yıllık kültürel miras olarak kabul gören Kapalıçarşı Kuyumcuları bu kez yaşam öyküleri ile kayıt altına alınacak.Projenin sonunda ustaların UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri envanterlerine dahil olması hedefleniyor.

İdris Güllüce son 12 yılda yapılan en büyük çevre yatırımlarını açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 12 yılda yapılan çevre yatırımlarını açıkladı. Doğası ile, tarihi ve kültürü ile, iklimi, bitkisi, hayvanı, denizi, ırmağı, dağı – taşı deresi -ovası ile en değerli hazineleri barındıran bir ülkenin mirasçılarıyız.

Fehmi Yılmaz yeniden inşa edilen eserleri anlatacak!

Sanat Tarihçisi Fehmi Yılmaz İstanbul'un Hazineleri adlı seminerde İstanbul'un yeniden inşa edilen eserlerini anlatacak

karun hazineleri Haberi

karun hazineleri

Uşak'ta yapımı süren yeni Arkeoloji Müzesi'nin Mimarı Metin Keskin, Karun Hazineleri için özel sergi alanlarının oluşturulacağı yeni müzenin akıllı güvenlik sistemleri ile korunacağı belirtti. 

     Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uşak Tren Garı yakınında inşa edilen yeni müze binasının 2 bin 450 metrekare alanda kurulacağını ve üç katlı olacağını söyledi. 

     Projenin çağdaş mimari özellikleri yansıttığına işaret eden Keskin, Uşak Arkeoloji Müzesi'nin uzun soluklu bir planlamanın ilk adımı olduğunu vurgulayarak, müzenin kurulduğu bölgenin "Uşak Kültür Sitesi" olarak düzenlenmek istendiğini ve müzenin, projenin ilk ayağını oluşturduğunu kaydetti. 

     Bölgede ilerleyen zamanlarda Demiryolu Müzesi, Halı Müzesi, Kültür Merkezi gibi çeşitli donatıların da hayata geçirileceğini ve bu nedenle arkeoloji müzesinin mimari projesinin önem kazandığını belirten Keskin şöyle konuştu: 

     "Arkeoloji Müzesi olarak...