18 / 05 / 2024

Kaş Havalimanı ihalesi

Kaş Havalimanı ihalesi

Habertürk Gazetesi yazarlarından Güntay Şimşek bugün köşesinde "Belgesiz 'eller cepte' uçuş" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücreti kaç TL? Havalimanına gidecekler şimdi bakın! 

Havalimanına gidecekler 'İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücreti kaç TL?, Havalimanı 1 saat otopark ücreti ne kadar?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte Ekim 2023 İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı saatlik otopark ücretleri...

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılış tarihini resmen duyurdu. İşte İstanbulluların merakla beklediği o tarih...

Adil Karaismailoğlu'ndan Antalya Havalimanı ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve kiralanması amacıyla yapılan ihale ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

TOKİ Maçka projesinin ihalesi yapıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Maçka projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

TOKİ'den Trabzon Maçka'ya 144 yeni konut!

TOKİ Trabzon Maçka Esiroğlu projesi kapsamında 144 konut inşa edecek. TOKİ Maçka projesinin ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu İstanbul'a yakışan eser olacak!

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattındaki Göktürk istasyonunda işçilerle iftar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni metro hattının İstanbul'a yakışacağını dile getirdi. 

Kaş Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Antalya İli, Kaş İlçesi, Kınık/ Göçebeler Mahallesi Millet Bahçesi İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün yapılacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" açıklamasında bulunduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi yılan hikayesine döndü.

Çukurova Havalimanı ihalesi 20 Kasım'a ertelendi!

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılması, havalimanının işletilmesi ve devrine ilişkin ihale 20 Kasım'a ertelendi.

Kaş Havalimanı ihalesi Haberi

Kaş Havalimanı ihalesi

Kaş’a havalimanı nasıl olmalı?

Akdeniz’de Antalya bölgesi olarak tanımlanan sahil bandı için tek bir havalimanının yeterli olmadığı yıllardır tartışılıyordu. Gazipaşa Havalimanı’nın devreye girmesiyle Alanya bölgesinin rahatladığını söylemek mümkün. Sırada Batı Antalya, Kaş tarafına havalimanı projesi tartışılıyor. Ulaştırma Bakanlığı, Alt Yapı Yatırımlar (AYMG) Genel Müdürlüğü koordinesinde yürüyen projeye göre topografyadan kaynaklanan yüksek maliyet nedeniyle, 2800 metre uzunluk, 45 metre genişliğinde bir pistli meydan planlanıyor. Pist yönünü belirleyecek detaylı çalışmalara yakında başlanacağını öğrendim. Ancak 2017 yılı yatırım programında zaten yok. Ayrıca programa girmesi için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı alınmak üzere Kalkınma Bakanlığı’nın devreye girmesi gerekiyor. Özetle 2018’de Kaş Havalimanı ihalesi olabilir.


Gazipaşa Havalimanı’nın açılmaması için ciddi kulis yapanlar olmuştu, acaba Kaş’a sessiz kalırlar mı? Bilmiyorum. Ancak Antalya Havalimanı, özelleştirildikten sonra farklı şirketler...