05 / 05 / 2024

Kaş Koruma Platformu Sözcüsü Nermin Bayçin

Kaş Koruma Platformu Sözcüsü Nermin Bayçin

Kaş Koruma Platformu Sözcüsü Nermin Bayçin, 25 binlik imar planıyla Kaş’ın adeta ranta kurban edildiğini belirterek, “Belli ki bu planlama masa başında yapılmış” dedi.

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…

Netflix'de hangi paket kaç lira? Netflix 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye dahil 196’dan fazla ülkede 200 milyonu aşkın kullanıcı tarafından izlenen Netflix fiyatlarını güncelledi. Peki en popüler film ve dizi izleme platformu Netflix üyelik ücreti kaç lira? İşte 22 Eylül 2022 Netflix fiyat listesi ve Netflix paket içerikleri...

Kağıthane Gürsel Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kağıthane ilçesi, Gürsel Mahallesi, 8871 ada, 12, 24 ve 27 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e Kültürpark tepkisi!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ikinci kez onaylanan Kültürpark’a dair imar planlarına ilişkin açıklamalarının ardından Soyer’e açık mektup yazdı. İmar planları açıklamasından sonra Soyer'e Kültürpark ile ilgili "Bu nasıl koruma?" sorusu yöneltildi. 

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı.

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil özelleştirme ile ilgili olarak "Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır." dedi.

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Kültürpark Platformu'ndan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı açıklaması!

Dün Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’nın meclisin onayına sunulacağı toplantıya dakikalar kala Kültürpark Platformu flaş bir adım attı. Meclis önünde basın açıklamasında bulunan platform, Başkan Soyer ve meclis üyelerine seslenerek planı ‘reddedin’ dedi. 

Kültürpark Platformu: Kültürpark’ta daha fazla betona gerek yok!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark için Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili başlattığı çalışmanın ardından açıklama yaptı. Açıklamada, Kültürpark’ta daha fazla betona gerek olmadığı belirtildi.

Kaş Koruma Platformu Sözcüsü Nermin Bayçin Haberi

Kaş Koruma Platformu Sözcüsü Nermin Bayçin

Kaş Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği’nin avukatı Tuncay Koç ise ilçede imara izin verilmesinin Kaş’ın ölüm fermanını imzalamakla eşdeğer olduğunu iddia etti.


Kaş Koruma Platformu Sözcüsü Nermin Bayçin,Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş için hazırladığı 25 binlik Çevre Düzeni Planı’na büyük tepki gösterdi. Antalya Gazetesine konuşan Bayçin, Akdeniz’in incisi Kaş’ın yapılmak istenen plan ile adeta ranta kurban edildiğini söyledi. Kaş’ın hafif soft denebilecek özel bir turizm yapısı olduğunu belirten Bayçin, “Yıllardan beri süregelen doğaya ve turizme bağlı turizm yapıldığı bilinmesine rağmen, Türkiye kıyılarında dokunulmamış ender yerlerden biri olmasına rağmen, denizi tertemiz ve su altı dünyası zengin olan Kaş’ta bunlar görmezden gelinerek ranta kurban edilmeye çalışılıyor. Rant demek belirli grupların kısa vadedeki kazançlarını hedefleyen bir olgudur. Rant geleceği sürdürülebilir ekonomiyi ve sürdürülebilir çevreyi...