24 / 07 / 2024

Kaş ve Demre arası havaalanı

Kaş ve Demre arası havaalanı

Badak, “Kaş ve Demre arasında 30 km’lik bir bant var. Bu bant üzerindeki 3-4 yeri uzmanlar inceliyor. Havaalanı büyük ihtimalle bu yerlerden biri olacak” dedi.

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Drm Emlak Danışmanlığı Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Drm Emlak Danışmanlığı Hizmetleri Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Çiğdem Kaşka ve Yasemin Aksu Kaşka ortaklığında kuruldu.

Ünlülerden Kaş ve Kalkan'a villa hücumu!

Koronavirüsten kaçan ünlüler Kaş ve Kalkan'a hücum etti. Birçok ünlü isim bu bölgelerde bulunan villalarda tatil yapacak...

Belçim Bilgin Kaş ve Fethiye civarlarında çiftlik arıyor!

Güzel oyuncu Belçim Bilgin Kaş ve Fethiye civarlarında kendine uygun bir çiftlik arıyor...

Özak GYO'nun Göktürk ve Demre projesini İnt-Er Yapı yapacak!

Özak GYO'nun İstanbul, Göktürk'te yapımı planlanan konut projesi ve Antalya, Demre'de yapımı planlanan otel projesinin inşaat işleri İnt-Er Yapı İnş. Tur.San.ve Tic.A.Ş. tarafından yerine getirilecek.

Antalya Demre’nin çehresi değişecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre merkezinin çehresini değiştirecek meydan ve cadde yenileme projesini yaza kadar tamamlayacak. Turistler, yazın bambaşka bir Demre ile karşılaşacak.

Özak GYO Didim ve Demre'de otel inşa edecek!

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, "Turizm sektöründe ise önümüzdeki yıllarda Didim ve Demre'de yer atan arsalanmızda Ela Resort'un ismini ve uluslararası standartlardaki kalitesini taşıyan yeni otel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuşuyor.

TİKA Makedonya'daki 2 okulda tadilat ve ek bina yapacak!

TİKA Makedonya'daki Gostivar'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunun mevcut binasının tadilatı ve ek bina inşasını öngören projenin protokolü TİKA ve okul yetkililerince imzalandı.

İngilizler en çok Kaş ve Kalkan'daki villaları kiralıyor!

Antalya’da oteller doluluk sorunu yaşarken, İngilizlerin Kaş- Kalkan’da kiraladıkları villaların şimdiden dolduğu ortaya çıktı.

Kaş ve çevresinde acilen imar düzenlemesine ihtiyaç var!

Kaş Kent Konseyi Nisan ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda özellikle 2/B alanlarının imara açılması, kaçak yapılaşmanın önlenmesi, toplumsal kaosun önlenmesi hususunda yetkili mercilere tavsiyede bulunulması karara bağlandı.

Trabzon'daki HES'ler çevreci engele takıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine uzun bir süre önce gelen ve İmar Komisyonuna sevk edilen Dernekpazarı, Vakfıkebir, Maçka ve Hayrat ilçesinde yapılması düşünülen HES'le ilgili karar verildi.

Demre'nin imar planı sorunu muhtarlar toplantısında dile getirildi!

Demre Gökyazı Mahallesi'ne yeni bir ortaokul ihtiyacı, Yaylakaya Mahallesi'nin yeni bir ilkokul ihtiyacı, Üçağız Mahallesi'nin koruma imar planı ve Demre şehir içi yollarının asfalt sorunu dile getirildi.

Antalya'ya yapılacak 3. havalimanının arazisi belirlendi!

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi. Belirlenen arazinin tam yeri arsa spekülasyonunun önüne geçmek için son ana kadar açıklanmayacak.

Kaş ve Demre arası havaalanı Haberi

Kaş ve Demre arası havaalanı

Batı Antalya’ya yapılması planlanan havaalanı için araştırmalar tüm hızıyla sürürken, yer konusu da yavaş yavaş kesinleşmeye başladı. Bölgeye bir havaalanı yapılması için hükümet nezdinde ciddi çalışmalar yapan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, konuyla ilgili görüşlerini açıkladı.


MUTLAKA YAPILACAK


Antalya Gazetesi’ne konuşan Badak, havaalanının büyük bir ihtimalle Demre ile Kaş arasında yapılacağını kaydederek, “Kaş ve Demre arasında aşağı yukarı 30 kilometrelik bir bant var. Bu bant üzerindeki 3-4 yeri uzmanlar inceliyor. Burası Antalya havaalanına yaklaşık 170, Dalaman havaalanına da 180 kilometre civarında. Ulaştırma Bakanlığı’nın 2023 stratejik planında bir vatandaş evinden çıktığı zaman en fazla 100 kilometre sonra bir havaalanına erişmeli prensibi var. Bu bölge bu prensibe uyuyor. Ama bu bölgenin hangi bölge olacağını biz bilmiyoruz. Onu uzmanlar biliyor. Ama bu havaalanı...