11 / 05 / 2024

Antalya Havaalanı Demre ile Kaş arasında yapılacak!

Antalya Havaalanı Demre ile Kaş arasında yapılacak!

Badak, “Kaş ve Demre arasında 30 km’lik bir bant var. Bu bant üzerindeki 3-4 yeri uzmanlar inceliyor. Havaalanı büyük ihtimalle bu yerlerden biri olacak” dedi.



Batı Antalya’ya yapılması planlanan havaalanı için araştırmalar tüm hızıyla sürürken, yer konusu da yavaş yavaş kesinleşmeye başladı. Bölgeye bir havaalanı yapılması için hükümet nezdinde ciddi çalışmalar yapan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, konuyla ilgili görüşlerini açıkladı.


MUTLAKA YAPILACAK


Antalya Gazetesi’ne konuşan Badak, havaalanının büyük bir ihtimalle Demre ile Kaş arasında yapılacağını kaydederek, “Kaş ve Demre arasında aşağı yukarı 30 kilometrelik bir bant var. Bu bant üzerindeki 3-4 yeri uzmanlar inceliyor. Burası Antalya havaalanına yaklaşık 170, Dalaman havaalanına da 180 kilometre civarında. Ulaştırma Bakanlığı’nın 2023 stratejik planında bir vatandaş evinden çıktığı zaman en fazla 100 kilometre sonra bir havaalanına erişmeli prensibi var. Bu bölge bu prensibe uyuyor. Ama bu bölgenin hangi bölge olacağını biz bilmiyoruz. Onu uzmanlar biliyor. Ama bu havaalanı büyük bir ihtimalle Demre ile Kaş arasında olacak. Bu yüzden bu işin uzmanları nerede tepeler var, nerede uçurum var, rüzgar nereden esiyor? Bu kriterlere tek tek bakıyorlar. Bu havaalanı için ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği konusunda şuanda net bir şey söylememiz mümkün değil. Ama mutlaka yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.


BELKİ 2019’DA ADAY OLURUM


Sadık Badak, AK Parti’den önümüzdeki Genel Seçim’de yeniden milletvekili adayı seçilmemesi konusunda ise çok fazla yorum yapmak istemedi. Aday yapılmamasına üzüldüğünü ancak kimseye kırgın olmadığını kaydeden Badak, “Partimize 8 senemizi verdik. Bu az bir şey değil. Aday yapılmadım diye de kimseye kırgın değilim. Siyaset bir meslek değil, milletvekilliği sınırlı bir görev, bir vazifedir. Aktif hayat 40 sene olsa, beşte birini vermişim ben. Birçok arkadaşım keşke tekrar seçilseydiniz deyince mutlu da oluyorum. Ama bakarsınız halkımız ve partimiz bizi 2019’da tekrar aday oluruz” diye konuştu.


Antalya Gazetesi


Geri Dön