02 / 05 / 2024

Kasım tüik konut satış rakamları

Kasım tüik konut satış rakamları

Kasım ayı konut satış rakamları açıklanınca konut sektöründe durgunluk değil, adeta patlama olduğunu anlaşıldı. Bu önemli artışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla faizdeki gerileme ve Emlak Konut’un kampanyası etkili oldu.

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Konut satışları yüzde 20,6 azaldı! 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı. Açıklanan rakamlara göre konut satışları yüzde 20,6 azaldı...

TÜİK açıkladı! Kasımın zam şampiyonu belli oldu...

TÜİK'in kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler de belli oldu. Bu kapsamda, kasımda fiyatı en çok artan ürün yüzde 13,63'yle tereyağı iken, en düşük artış oranı da yüzde 4,96'la taze meyvelerde gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Krediyle konut almak zorlaştı mı? Ev alacaklara son dakika şoku: TÜİK duyurdu!

İpotek tesisi yoluyla el değiştiren konut sayısının en düşük gerçekleştiği ay 5 bin 324 ile 2018 yılının Kasım ayı olmuştu. Ekim 2023'te bu rakama yaklaşıldı. Peki krediyle konut almak zorlaştı mı? İşte ayrıntılar...

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

2022 Kasım'da 117 bin 806 konut satıldı! Konut satışlarında yüzde 34.1'lik düşüş!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 azalarak 117 bin 806 oldu.

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

Yabancılar Kasım ayında 7 bin 363 konut aldı!

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Kasım 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 7 bin 363 konut satın aldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

ABD'de konut başlangıçları Kasım ayında beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları Kasım 2021'de beklentileri aştı...

2021 Kasım'da 39 bin 366 ipotekli konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Kasım ayında 178 bin 814 konut satıldı. Bu satışların 39 bin 366 adedi ipotekli olarak gerçekleşti. 

2021 Kasım'da 178 bin 814 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 59,0 arttı ve 178 bin 814 oldu.

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 düştü!

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 oranında düşüş göstererek 647'ye geriledi. Şehirde konut alanların büyük bölümü ikinci el konutlarını seçti. Ocak ayından beri 11 aylık süreçte ise toplam 7 bin 910 konut satışı gerçekleşti.

Kasım'da 4 bin 962 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Kasım ayında yabancıya 4 bin 962 konut satıldı. 

Kasım tüik konut satış rakamları Haberi

Kasım tüik konut satış rakamları

Kasım ayı konut satış rakamları açıklanınca konut sektöründe durgunluk değil, adeta patlama olduğunu anlaşıldı. Bu önemli artışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla faizdeki gerileme ve Emlak Konut’un kampanyası etkili oldu.


Konut sektöründe durgunluktan söz edilirken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı kasım ayı konut satış rakamları konut sektöründe “durgunluk” değil, ”patlama” olduğunu gösterdi.



(22 Aralık’ta bu köşede yayınlanan “Konut Piyasası” başlıklı yazıda, sektördeki değerlemeleri yansıtarak, talep daralmasından söz etmiştim. 23 Aralık’ta TÜİK’in yayınladığı kasım ayı konut satış rakamları değerlemenin ne kadar ”yanlış“ olduğunu ortaya koydu.)


Cumhurbaşkanı’nın çağrısı ile bankalar konut kredisi faizlerini düşürdüler. Satış bedelinin de kredileme sınırı yüzde 80’e yükseltildi. Emlak Konut 120 ay vade yüzde 0.70 faizle konut satış kampanyası başlattı. Görülüyor ki, faizdeki gerileme ve kampanyanın etkisinde konut satışları patlamış durumda.


 - Geçen...