05 / 05 / 2024

Kasımpaşa deresi hakkında bilgi

Kasımpaşa deresi hakkında bilgi

1944 yılında İstanbul Belediyesi, Kasımpaşa Deresi civarında iskanı yasaklamış ve buradaki eski evleri de istimlak edecekmiş. Prost'un imar planına göre derenin başlangıç kısımları, iskan mıntıkası olmaktan çıkarılmış.

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesi'nin temeli 1937 yılında atılmış!

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesinin temeli 1937 yılında atılmış. 1937 yılındaki temel atma töreninde Deniz Kumandanlığı ve Liman İşletme Müdürlüğü proje için imza atmış...

Kuveyt Türk’ten emekliler hakkında flaş açıklama. Promosyon miktarları değişti

Kuveyt Türk'ten emekli vatandaşlar hakkında yeni bir açıklama geldi. Emekli vatandaşların bankadan alacağı promosyon miktarlarına güncelleme geldi. İşte detaylar...

İslam Memiş'ten gram altın hakkında flaş açıklama

Yaklaşan seçimler öncesinde çok sayıda vatandaş bankalardaki parasını çekerek ya altın ya da dolar aldı. Altın uzmanı İslam Memiş'ten gram altın hakkında önemli açıklamalar geldi.

ING Bank'tan emekli vatandaşlar hakkında flaş açıklama... Emekliler hemen baksın

Emekli vatandaşlar bankalar tarafından gerçekleştirilen açıklamaları merakla takip ediyor. ING Bank'tan emekli vatandaşlar hakkında flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar.

iPhone 14 Pro’da meydana gelen ekran sorunu hakkında Apple'dan ilk açıklama!

Apple, kullanıcıların yaşadığı yatay çizgi sorunu hakkında yaptığı açıklamada, hatanın güncelleme ile çözüleceğini bildirdi.

Ziraat Bankası'nda 30 Kasım'a kadar herkes bu hediyeden faydalanabilecek! Sonra ah veya vah demeyin

Ziraat Bankası tarafından önemli bir kampanya başlatıldı. 30 Kasım'a kadar Ziraat Bankası'nın şartlarını yerine getiren vatandaşlar bu kampanyadan faydalanabilecek. İşte kampanya hakkındaki tüm detaylar...

Türkiye hakkında çok önemli bir rakam açıklandı! Önce elinde doları olanlar baksın

Türkiye ekonomisi hakkında önemli bir rapor açıklandı. Raporda Türkiye'nin büyüme tahminlerine yer verildi.

TOGG’un fiyatı hakkında son dakika gelişmesi! Bakan Varank açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank partisi tarafından düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları'nda Nevşehir'e geldi. Programına basın toplantısı ile start veren Bakan Varank, Türkiye'nin otomobili TOGG hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede? Ege Yapı Kasımpaşa fiyat listesi 2022!

Ön talep sürecinin başladığı Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede sorusunun yanıtı ve Ege Yapı Kasımpaşa fiyat listesi 2022...

Ege Yapı Kasımpaşa projesi ön talep topluyor! Yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Ege Yapı, Kasımpaşa'da hayata geçireceği yeni projesi ön talep sürecini başlattı. İşte Ege Yapı Kasımpaşa projesi detayları...

Malatya'da çöken binanın tadilatını yapan kişi hakkında hapis istemi!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca 9 Kasım tarihinde çöken 2 katlı binada tadilat yaptıran işletmeci Hikmet D. hakkında sürdürülen soruşturma bitirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Savcılıkça hazırlanan iddianame, Malatya Asliye Ceza Mahkemesince onaylandı. 

İzmir depremi soruşturmasında 29 kişi hakkında dava açıldı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yerle bir aolan binalarla ilgili yürütülen soruşturma dahilinde toplam 29 şüpheli hakkında bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verdikleri iddiasıyla kamu davası açıldı.

Kasımpaşa deresi hakkında bilgi Haberi

Kasımpaşa deresi hakkında bilgi



Kasımpaşa Deresi


Balangıç kısımları oturma mıntıkası olmayacak


    B. Prost tarafından hazırlanan Kasımpaşa'nın imar planına göre Kasımpaşa Deresi'nin başlangıç kısımları, iskan mıntıkası olmaktan çıkarılmıştır. Kasımpaşa Deresi, ne kadar muntazam bir kanalizasyona tabi olursa olsun, Pangaltı, Kurtuluş ve civarı lağımlarının birleştiği büyük bir kanal olduğundan civarında ve etrafında bulunacak binalarda oturanları sıhhatini daimi surette tehdit etmektedir. Çünkü bu dere en çok derin olmadığından üstünün kapanması tamamıyla mahzurunu izale edememektedir. 

    Bu itibarla dere civarında -ve planda çizilen hat ve daire dahilinde- bina inşası yasak edilecek ve ileride de eski binalar istimlak suretiyle yıktırılarak burası yeşillik haline getirilecektir. 


Akşam 15...