12 / 05 / 2024

kasırlar

kasırlar

1991 yılında Adile Sultan Kasrı'nın restorasyonu yeterli para bulanamadığı için yarım kalmış. II. Mahmut'un kızı Adile Sultan adına yaptırılan kasır, restore sonrasında Öğretmen Kültür Merkezi'ne dönüştürülecekmiş.

Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde 2. taksit dönemi geldi. 2018 yılı emlak vergisi 2.taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor...

Maslak Kasırları'nın restorasyonu tamamlandı!

Restorasyonu tamamlanan Maslak Kasırları ziyarete açıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman Maslak Kasırları’nın ziyarete açılması dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Emlak vergisi Kasım 2015!

Kanunen Türkiye sınırları içerisinde yer alan mesken, arsa, arazi ve işyerleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergi iki eşit taksitte verilebiliyor. İşte emlak vergisi Kasım 2015 ödemeleri..

1998 yılında milli saray ve kasırlar sigortasız!

1998 yılında TBMM Milli Saraylar Dairesi'ne bağlı saray, köşk ve kasırlar paha biçilemediği için sigortalanamıyormuş. Yangın, deprem ve hırsızlığa karşı savunmasız olan tarihi eserleri, hiçbir şirket sigorta kapsamına alamıyormuş.

Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi'nin temeli 21 Kasım'da atılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte sınırlarına dahil olan ilçelerde başlattığı yatırım hamlesi tüm hızıyla sürüyor. Yahyalı'da kültür merkezinin temeli 21 Kasım Cuma günü atılacak.

Emlak vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödenecek!

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi gereken emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödenecek..

İstanbul belediyeleri 15 Kasım'dan itibaren kazı yapamayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AYKOME kararıyla İstanbul ilçe sınırlarındaki belediyeler, 15 Kasım 2014 tarihinden itibaren kazı yapamayacak. İstanbul'da kazı yasağı 15 Mart 2015 tarihine sürecek. İşte o açıklama...

Kartal Dere Yapı Yaklaşma Sınırları ve Alanları imar planı askıda!

Kartal Dere Yapı Yaklaşma Sınırları ve Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planı, 14 Kasım 2014'te askıdan indirilecek.

Milli Sarayları toplam 726 bin ziyaretçi gezdi!

TBMM Milli Saraylar bünyesinde bulunan tarihi saray, köşk ve kasırları 2014 yılının ilk altı ayında yerli ve yabancı toplam 726 bin ziyaretçi gezdi. Milli Saraylar, ziyaretlerden 12.8 milyon TL gelir elde etti.

Milli Saraylar'ı 6 ayda 726 bin kişi ziyaret etti!

Milli Saraylardan yapılan açıklamaya göre, saray, müze, köşk ve kasırlar, ilk 6 ayda yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Millî Saraylara gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre arttı.

Milli Saraylar'a ziyaretçi akını!

TBMM Milli Saraylar bünyesinde bulunan tarihi saray, köşk ve kasırları 2014 yılının ilk altı ayında toplam 726 bin ziyaretçi gezdi. Milli Saraylar, gerçekleştirilen bu ziyaretlerden 12.8 milyon TL gelir elde etti.

Milli Saraylar'ı 6 ayda 726 bin kişi ziyaret etti!

TBMM Milli Saraylar bünyesindeki tarihi saray, köşk, müze ve de kasırları 6 ayda 726 bin kişi gezdi, ziyaretlerden 12,8 milyon lira da gelir sağlandı.

Milli sarayların bahçeleri özgün saray bahçeleri haline getiriliyor!

Önümüzdeki 4 yıl içinde Dolmabahçe Sarayı, Aynalıkavak Kasrı, Florya Atatürk Deniz köşkü, Ihlamur kasırları, Küçüksu Kasrı, Yalova Atatürk Köşkleri, Beylerbeyi Sarayı ve Yıldız Sarayı'nın bahçeleri eski gösterişli günlerine kavuşacak...

kasırlar Haberi

kasırlar



Padişah kızından öğretmene


Koşuyolu'ndaki Adile Sultan Kasrı'nın restorasyonu yeterli para bulunamadığından yarım kaldı. Türkiye'nin ilk Öğretmen Kültür Merkezi'ne dönüştürülecek kasrın iç düzenlemesi için yetkililer Milli Eğitim Bakanlığı'ndan para bekliyor. 1826 yılında II. Mahmut'un kızı Adile Sultan adına yaptırılan binadaki restorasyon çalışmalarının yarım kaldığını anlatan Kadıköy Milli Eğitim İlçe Müdürü Turgut Akan, ''İstanbul'daki öğretmenlerden topladığımız aidatlarla bu işi yürütmeye çalışıyoruz. Ancak iç dekorasyonun tamamlanabilmesi için daha fazla para gerekiyor. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ilgi bekliyoruz'' dedi.


Milliyet Gazetesi 20 Temmuz 1991



Abdullah Kutalmış...