30 / 04 / 2024

Kastabala

Kastabala

Kastabala antik kentinde arkeolojik kazı ve araştırma çalışmaları başladı.Orta Çağ Roma dönemine ait antik kentte kazı çalışmasını Prof. Dr. Zeyrek başkanlığındaki ekip yürütecek.

Kastabala Antik Kenti için Bir Sütun da Sen Dik kampanyası başlatıldı!

Anadolu kültür mirasının en güzel örneklerinden biri Kastabala antik kenti. Çukurova’daki antik kentle ilgili yeni bir kampanya başladı. Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı, ‘Bir Sütun da Sen Dik’ sloganıyla tarihi kentin sütunlarını ayağa kaldırmaya çalışı

Kastabala Antik Kenti gün yüzüne çıkarılıyor!

Anadolu ' daki Roma dönemine ait Perge, Bergama ve Efes ile aynı özellikleri taşıyan Kastabala ( Hierapolis ) Antik Kenti, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor...

Kastabala antik kentinde kazı çalışması başladı!

Kastabala antik kentinde arkeolojik kazı ve araştırma çalışmaları başladı.Orta Çağ Roma dönemine ait antik kentte kazı çalışmasını Prof. Dr. Zeyrek başkanlığındaki ekip yürütecek.

Kastabala'da antik kentinde kazılar başlıyor!

Osmaniye Müze Müdürü Nalan Yastı, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, Kastabala'da antik kentinde kazılar başlıyor. Kastabala Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazı ve araştırma çalışmalarının gelecek hafta başlayacağı bildirildi.

Kastabala Antik Kenti kazısını hükümlüler yapıyor!

Kastabala Antik Kenti’ndeki kazılar için işçi bulunamayınca devreye Toprakkale Açık Cezaevi’ndeki hükümlüler girdi...

Kastalaba'ya çimento fabrikası kurma planı iptal edildi

Osmaniye yakınlarındaki Kastabala Antik Kenti'nin yanı başına yapılması planlanan çimento fabrikasından vazgeçildi

Osmaniye'deki antik kentte çimento planı iptal edildi

Osmaniye'de Kastabala Antik Kenti yakınlarında kurulmak istenen çimento fabrikasına verilen ÇED Raporu iptal edildi

Kastabala Haberi

Kastabala

Orta Çağ Roma dönemine ait antik kentte kazı çalışmasını Prof. Dr. Zeyrek başkanlığındaki ekip yürütecek. Kastabala antik kentinde arkeolojik kazı ve araştırma çalışmaları başladı.


Osmaniye'nin 12 kilometre kuzeybatısında, Cevdetiye-Karatepe yolu üzerinde bulunan antik kentteki kazı ve araştırma çalışmalarını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Hacı Zeyrek başkanlığındaki ekip yürütecek.


Bu yıl 6. etabına başlanan ve 30 Eylül'e kadar sürmesi planlanan antik kentteki kazı çalışması ilk kez Bakanlar Kurulu kararıyla 2009 yılında başlamıştı.


Orta Çağ Roma dönemine ait antik kentte, kale, amfi tiyatro, tapınak, hamam ve kral mezarları...