06 / 05 / 2024

Kastamonu camileri

Kastamonu camileri

Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz' ın, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre; KASTAMONU Tosya' da, 430 yıllık Mer'aş - i Abdurrahman Paşa Camisi' nde restorasyon çalışmaları başladı.

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi, Kastamonu'da!

"Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi", Kastamonu'da ziyarete açıldı.Gezici müzenin Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açılması dolayısıyla tören düzenlendi. Müze, 1 Kasım 2014 tarihine kadar açık kalacak.

İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri kitabı İBB Kültür'den çıktı!

İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayıncılık tarafından yayımlandı. Sudi Yenigün tarafından kaleme alınan İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri kitabında 172 cami tanıtılıyor.

Kastamonu Entegre ayna parlaklığında mobilya kombinasyonları yaratıyor!

Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Glossmax High Gloss Levha ürünü ile mutfak, banyo, ev, ofis ve her türlü yüzey kaplamada modern, zarif ve ayna parlaklığında dekorasyon imkanı sunuyor.

Kastamonu Entegre'den Tataristan'a yatırım!

Kastamonu Entegre Tataristan'a yatırım yapıyor. Kastamonu Entegre, 13'üncü fabrikasını Rusya'nın Özerk Tataristan Cumhuriyeti'nde faaliyete geçirdi. Alabuga Serbest Ekonomik Bölgesi'ndeki fabrika 260 milyon dolarlık yatırımla 2 yılda tamamlandı.

Kastamonu'da 3 ev, ahır ve samanlık yandı!

Kastamonu Araç ilçesinde, 3 ev, ahır ve samanlığın kullanılamaz hale gelmesine yol açan yangında 57 büyükbaş hayvan telef oldu. Alevleri fark eden köylüler, itfaiyeye haber verdi...

Kastamonu Entegre’den Tataristan’a dev yatırım!

Kastamonu Entegre’den Tataristan’a dev yatırım geldi. Ağaç ve orman ürünleri sektörünün lider oyuncusu olan Kastamonu Entegre, 13’üncü fabrikasını da Rusya’nın Özerk Tataristan Cumhuriyeti’nde faaliyete geçirdi.

Kastamonu Entegre Artfloor ile zemini sanatla buluşturuyor!

Orman ve ağaç ürünleri sektöründe 45 yıldır hizmet veren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, dünya kalite standartlarında üretilen laminat parke ürünü “Artfloor”la ahşabın doğal renklerini mekan zeminlerine taşıyor.

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ne yardımcı doçent alacak!

Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi için Çevre Mühendisliği bölümüne yardımcı doçent alacak Kastamonu Üniversitesi, farklı fakülteler için on iki tane doçent ve yardımcı doçent arıyor...

Kastamonu'da çıkan yangında 2 katlı ahşap ev kül oldu!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde kundaklama şüphesiyle çıkan yangında iki katlı ev kullanılamaz hale geldi, söndürme çalışmalarına katılan kadının yaralandığı olayla ilgili ev sahibinin yeğeni gözaltına alındı.

Kastamonu Devlet Hastanesi 700 gün sonra tamamlanacak!

Kastamonu'ya yapılması planlanan 400 yataklı yeni devlet hastanesinin hafriyat çalışmaları başladı. Proje Müdürü Turgay Özen, yeni devlet hastanesinin 700 gün sonra tamamlanacağını ve Kastamonu halkının hizmetine sunulacağını söyledi.

Kastamonu'da 400 yataklı hastane, 700 günde tamamlanacak!

Kastamonu'ya yapılması planlanan 400 yataklı yeni devlet hastanesinin hafriyat çalışmaları başladı. Proje Müdürü Turgay Özen, yeni devlet hastanesinin 700 gün sonra tamamlanacağını ve Kastamonu halkının hizmetine sunulacağını söyledi...

Kastamonu'da icradan 2.2 milyon TL'ye satılık peynir fabrikası!

Kastamonu 1. İcra Dairesi; Kastamonu İli ,Merkez İlçesi, Gömeç Köyü, Dereağzı Mevkii'nde yer alan tarla ve üzerindeki peynir fabrikasını 2 milyon 245 bin 598,30 TL'den satışa sundu.

Ankara, Kırıkkale, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'da elektrik kesintisi!

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre; planlı elektrik kesintisi programı kapsamında Ankara, Kırıkkale, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'da 5 Eylül 'de bazı kesimlere elektrik verilemeyecek.

Kastamonu camileri Haberi

Kastamonu camileri

Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılan caminin, 1584 yılında ibadete açıldığını söyledi. Caminin, ilçenin en eski camisi ve Osmanlı klasik dönem mimari eserlerinden olduğunu ifade eden Korkmaz, "İnşaatı, Mimar Sinan'ın talebeleri tarafından yürütülmüştür. 


Mer'aş-i Abdurrahman Paşa Camisi, l'i ana kubbe, 4'ü yarım kubbe, 5'i ise son cemaat yeri kubbesi olmak üzere 10 kubbeden oluşmaktadır. Yaklaşık bin 800 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen cami, 2 bin 300 kişi kapasitelidir." diye konuştu. Korkmaz, caminin, 1913'te çıkan yangında ahşap mahfillerinin yandığını, 1943'teki depremde de minaresi ile bazı kubbelerinin zarar gördüğünü anlatarak, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce aslına uygun olarak restore edilmesi planlanan camideki çalışmaların 3 ay sürebileceğini ifade etti. Korkmaz, restorasyon çalışmalarının maliyetinin 150 bin...