05 / 05 / 2024

Kastamonu işyeri tahliye

Kastamonu işyeri tahliye

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde hava sıcaklığı ve lodosun etkisiyle hızla eriyen kar kütleleri Yeşilöz Köyü Sanayi sitesinde heyelana neden oldu...

Belediyeden kiralık 12 iş yeri!

Tosya Belediye Başkanlığı, Kastamonu Tosya'da yer alan 12 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 14 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Kira sözleşmesi bitmeden iş yeri kiracısı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

İş yeri ve konut kiralarıyla ilgili hangi haklar alındı?

1 Mart ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında işyeri kiralarının ödenememesi durumunda, işyeri sahiplerinin kiracıyla ilgili tahliye davası açma ve kira sözleşmesini feshetme haklarını kullanabilmeleri yasaklandı. 

İş yeri kiralarının ödenmemesi feshi ve tahliye nedeni olmayacak!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Koronavirüsle mücadele kapsamında, iş yerlerine yönelik ,1 Mart'tan 30 Haziran'a kadar iş yeri kiralarının ödenmemesi kira sözleşmesin feshi ve tahliye nedeni olmayacak…

Kirasını ödemeyen iş yeri tahliye edilmeyecek!

Koronavirüs kapsamında geliştirieln torba yasaya yeni maddeler ekleniyor. İş yeri kiralarıyla ilgili yapılan yeni düzenlemede, iş yeri kirasının ödenmemesi tahliye sebebi sayılmayacak...

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.

İş yeri tahliye davası hangi durumlarda açılır?

Kiracınız yoga ya da pilates stüdyosu... Gelen giden yüzünden gürültü var. Peki iş yerini tahliye davası açtırmak mümkün mü?

Elazığ Maden'de 278 konut ve 232 iş yeri boşaltılıyor!

Elazığ Maden'de heyelan riski bulunan afete maruz alanlardaki 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararının ardından binaların boşaltılmasına yönelik hazırlıklar yapılıyor.

Elazığ'da riskli 278 konut ve 232 iş yeri tahliye ediliyor!

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski taşıyan 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre bölgedeki çalışmalar hassasiyetle sürüyor.

Elazığ'da 278 konut ve 232 iş yeri tahliye ediliyor!

Elazığ Valiliği, Maden ilçesinde heyelan riski bulunan afete maruz alanlarda yer alan 278 konut ve 232 iş yerinin tahliye edileceğini duyurdu.

Kastamonu'da 6 bin 401 işyeri ve konut satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, 2016'da Türkiye genelinde toplam 1 milyon 567 bin 295 iş yeri ve konutun satıldığını açıkladı, Kastamonu'da ise satılan işyeri ve konut sayısı 6 bin 401 oldu.

İşyeri kiracı tahliye davası nasıl açılır?

İşyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, işyeri kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kastamonu işyeri tahliye Haberi

Kastamonu işyeri tahliye


Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde hava sıcaklığı ve lodosun etkisiyle hızla eriyen kar kütleleri Yeşilöz Köyü Sanayi sitesinde heyelana neden oldu.

Meydana gelen heyelan Sanayi Sitesinde büyük paniğe neden oldu. Sanayi Sitesi’ndeki işyerlerinin üst katlarında ikamet eden vatandaşlar büyük korku yaşadı. İnebolu Kaymakamlığınca oluşturulan komisyon ve AFAD Bölge Müdürlüğü yetkililerince riskli bölge olarak belirlendi. Burada ikamet eden vatandaşlar tahliye edildi.

Sanayi Sitesi arkasında bulunan dağdan kopan kaya parçaları ve çamurlar iş yerlerine zarar verdi. Sanayi sitesinde altı iş yeri ise güvenlik sebebiyle tahliye edildi. Birçok iş yeri çamurla dolarken büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Sanayi arkasında bulunan otomobil, traktör ve kamyonda kayan topraktan zarar gördü.

İnebolu Belediye ekip ve ekipmanları ile heyelanın gerçekleştiği Yeşilöz Köyü sanayi sitesindeki esnafı destekleyerek, heyelan temizleme çalışmalarına başladı....