04 / 05 / 2024

kat maliki değişikliği

kat maliki değişikliği

Ev satıldığında mal sahibi değişikliği söz konusu olacağından mal sahibi kiracıya ihtarname çekip altı ay sonra evi boşaltmasını talep edebiliyor. Eğer böyle bir talepte bulunmazsa kira kontratı aynı şartlarla devam ediyor...

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Öğretmen atamalarında değişikliğe gidiliyor! İşte yeni sistem...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında gelen soruları tek tek yanıtlayarak öğretmen atamalarında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

Zeytinburnu Seyitnizam uygulama imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Seyitnizam Mahallesi, 512 Pafta, 3239 Ada 41 Parsel İlköğretim Alanı İle 3239 Ada 42 Parsel Kat Otoparkı (Kop) Alanına İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

Emlak Katılım Varlık Kiralama esas sözleşmesini değiştirdi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, esas sözleşmesi değişikliğini kamuoyunun bilgisine sundu. 

Diamond of İstanbul projesinin imar planında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hattat grubunun yarım kalan Ayazağa’daki mühürlü gökdelenlerinin önünü açmak için hazırladığı ileri sürülen imar planında, itirazlar üzerine değişiklik yapıldı. Gökdelenlerin 45 olan kat yüksekliği 40 kat olarak değiştirildi... 

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Özderici GYO esas sözleşme değişikliği için Genel Müdürlüğe yetki verdi!

Özderici GYO, esas sözleşmenin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuru yapılmasına, ana sözleşme değişikliğine ilişkin Genel Müdürlüğe yetki verilmesine, katılanların oy birliği ile karar verildi...

Kocaeli Real AVM'nin arsasında imar değişikliği mi yapılacak?

Not Gayrimenkul'ün satın aldığı Real AVM arsasında imar değişikliği yapılmak isteniyor. Eğer arsada imar değişikliğine gidilirse değeri 2.5 kat aratacak. 

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2018!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2018 ne kadar?

kat maliki değişikliği Haberi

kat maliki değişikliği


Mal sahibi değişikliği!

Ev satıldığında mal sahibi değişikliği söz konusu olacağından mal sahibi kiracıya ihtarname çekip altı ay sonra evi boşaltmasını talep edebiliyor. Eğer böyle bir talepte bulunmazsa kira kontratı aynı şartlarla devam ediyor. Dolayısıyla kiracının ihtar almadığı sürece herhangi bir şey yapması gerekmiyor.


Eğer mal sahibi değişikliği sonucunda kiracı yeni ev sahibinden ihtar almışsa da, hemen evi boşaltmak zorunda değildir. Bu noktada yeni ev sahibi ile anlaşma yoluna gidebilir. Yeni mal sahibi ihtarnameyi çektiği halde kiracı altı ay içinde evi boşaltmadıysa, ev sahibinin dava açması, kiracıya altı ay önce ihtarname çektiğini ve konuta ihtiyacı olduğunu ispatlaması gerekiyor. Bu durumda ev sahibinin aynı belediye sınırları içinde başka bir konutunun olmaması gerekiyor. Çünkü mal sahibinin söz konusu davayı kazanması için eve ihtiyacı...