30 / 04 / 2024

kat malikine neden ihtarname gönderilir

kat malikine neden ihtarname gönderilir

Binanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen kat malikine bina yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. Ayrıca noter ve posta masrafları da borçlu kat maliklerinden talep ediliyor. Kat maliki ihtarname örneğini aşağıda inceleyebilirsiniz...

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

Zam yağmuru sonrası faturalardaki şikâyetler tam 4 kat arttı!

İnsanları canından bezdiren yüksek elektrik, doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin şikâyetlerde 4 kat artış meydana geldi. Zam yağmuru akaryakıtta da şikâyet rekorunun kırılmasına neden oldu.

Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021!

Kat irtifakı yönetim planı nedir? Kat irtifakı yönetim planı olur mu? Kat irtifakı yönetim planı neden kurulur? Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

Ödenmeyen site aidatı için evdeki herkese haciz!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, ödenmeyen site aidatlarıyla ilgili çok çarpıcı bir karara imza attı. Buna göre, ödenmeyen aidatlarla ilgili yalnızca kat malikine değil, malikin eşine, çocuklarına ya da evde yaşayan herhangi birine icra takibi yapılabilecek...

Apartmandaki terasın kullanım hakkı kime ait?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Binamızda terası çatı katı maliki kullanıyor. Terasın çatı katı malikine ait olduğu hukuki bir gerçek midir? ''sorusunu yanıtladı.

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Kentsel dönüşümde emsal ve kat birlikte artmalı!

Saadet Parti İl Başkanı Bingöl: Kentsel dönüşümde emsal ve kat artışı birlikte olmalı. Emsal artışı olmadan, sadece kat artışı olursa ciddi mağduriyetlere neden olur

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisi için eylem yapıldı!

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisinden süzülen atık su ve etrafa yayılan kötü koku, köylülerin tepkisine neden oldu. Yıllarca çözülemeyen soruna tepki gösteren köylüler, 'Çöp kokusundan dolayı satılık köy' pankartı asarak eylem yaptı.

Soho House’da ruhsatsız havuz katı kapatıldı!

İstanbul gece hayatının flaş mekanı Soho House’da havuz gerginliği yaşanıyor. Soho House’un havuz ve Yunan restoranının bulunduğu roof katının neden kapalı olduğu yönünde çeşitli iddialar var.

Kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak!

Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü, İBB meclis kararı ile İstanbul Kadıköy’e getirilen binalara 15 kat sınırını değerlendirdi. Fikirtepe haricindeki tüm semtlerde geçerli olacak kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak.

Kilis'te kiralar neden arttı?

AĞIRBAŞLI bir sükûnetle misafir edilen Suriyelilere, kira artışına neden oldukları için tepki gösterenler de var. Nüfus iki katına çıkınca Kilis’te gayrimenkuller ateş pahası olmuş. Mülk sahipleri, artan talebi yüksek kâra çevirmiş.

Markalı konut üreticileri CNR Emlak Fuarı’na neden katılmadı?

Yurtdışındaki gayrimenkul fuarlarına yoğun ilgi gösteren markalı konut üreticisi dün İstanbul’da kapılarını açan CNR Emlak 2015 Fuarı’na katılmadı. Emlak Konut GYO, TOKİ, Ağaoğlu, Sur Yapı, Soyak, Demir İnşaat gibi firmalar fuarda yoktu.

Dubai Cityscape'e Türk firmalarının ilgisi neden arttı?

Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul fuarındayız. 61 Türk firması ile buradayız. Geçen yılın iki katı ilgimiz var buraya ve fuarın beşte birini bizim inşaatçılar kaplamış durumda. Peki neden?

kat malikine neden ihtarname gönderilir Haberi

kat malikine neden ihtarname gönderilir


Kat maliki ihtarname!


Binanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen kat malikine bina yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. Noter aracılığı ile çekilen bu ihtarnamede noter ve posta masrafları, yine mal sahibinin borç hanesine yazılıyor. Kat maliki ihtarname gönderildiğinde borçlu olan kat maliklerinin listesi apartman veya site bloğunun girişine asılabiliyor. İhtarname çekilen kat maliki aidat borcunu faiziyle birlikte ödeme yükümlülüğüne giriyor. Konuyla ilgili olarak yönetimin çektiği kat maliki ihtarname örneği şöyle:


Kat maliki ihtarname örneği!



......................... Yönetimi 

Tel: 


Sayın ................... ..................... tarihi itibarı ile toplam ............,00 TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır. 


Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir. 


Sayın ………………… işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren...