28 / 04 / 2024

Zam yağmuru sonrası faturalardaki şikâyetler tam 4 kat arttı!

Zam yağmuru sonrası faturalardaki şikâyetler tam 4 kat arttı!

İnsanları canından bezdiren yüksek elektrik, doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin şikâyetlerde 4 kat artış meydana geldi. Zam yağmuru akaryakıtta da şikâyet rekorunun kırılmasına neden oldu.



Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarıyla zamlı akaryakıt fiyatlarına tepki gösteren yurttaşlar, devlete şikâyet yağdırdı. Elektrik faturasının gereğinden fazla yüksek geldiği gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yapılan şikâyetlerin sayısı geçen sene, 2021’e 4 kattan fazla arttı.

EN BÜYÜK ŞİKÂYET ELEKTRİKTE

Sözcü'nün haberine göre, doğal gaz kullanımında hatalı faturalandırılma yapıldığı ve akaryakıt fiyatlarının aşırı yüksek olduğu gerekçesiyle yapılan şikâyetlerde de 4 kattan fazla artış gerçekleşti. Geçen sene yalnızca LPG zamlarına yapılan şikayetler azaldı. Elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve LPG zamlarına ilişkin olarak 12 ayda yapılan şikayetlerin toplamı ilk defa 200 binler seviyesini aşarak rekor kırdı.

 Zam yağmuru sonrası faturalardaki şikâyetler tam 4 kat arttı!

EPDK'nın paylaştığı 2022 yılı faaliyet raporu, 2022’de yağan zamlarla baş edemeyen yurttaşın devlete şikâyet yağdırdığını gösterdi. Rapora göre, geçen sene EPDK'ya elektriğe ilişkin 151 bin 943 şikâyet başvurusu gerçekleşti. Elektrik şikayetleri bir önceki seneye göre yüzde 52 oranında yükselirken, en fazla şikâyet aşırı artan elektrik faturaları için yapılmış oldu. Yüksek elektrik faturalarına yapılan itirazların sayısı 12 ayda yüzde 321 (4.2 kat) oranında yükselerek 8 bin 724'ten 36 bin 770'i buldu.

İşte detaylar...


Geri Dön