12 / 05 / 2024

Zam yağmuru sonrası faturalardaki şikâyetler tam 4 kat arttı!

Zam yağmuru sonrası faturalardaki şikâyetler tam 4 kat arttı!

İnsanları canından bezdiren yüksek elektrik, doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin şikâyetlerde 4 kat artış meydana geldi. Zam yağmuru akaryakıtta da şikâyet rekorunun kırılmasına neden oldu.



Doğal gaza ilişkin şikayetlerde de 12 ayda yüzde 106 artarak 22 binden 45 bine çıktı. 2022’de doğal gaz tüketiminin özel firmalarca hatalı faturalandırıldığı ve yüksek ödeme çıkarıldığı gerekçesiyle EPDK'ya yapılan başvurular yüzde 313 oranında (4.1 kat) arttı. Doğal gazda bağlantı ve servis hatlarına ilişkin şikayetler de 11 binlerden 16 binler seviyesine yükseldi.

 Zam yağmuru sonrası faturalardaki şikâyetler tam 4 kat arttı!

DEPOYU DOLDURAMAYAN ŞİKÂYET YAĞDIRDI

Türkiye'de döviz kurunun 3 kata kadar ulaşan oranlarda yükselmesi ve dünyada akaryakıt fiyatlarının artması ile birlikte zam sağanağı meydana gelen akaryakıt da şikâyetlerden nasibini aldı. 2022’de yüksek akaryakıt fiyatları ile akaryakıta gelen zamlar yüzünden EPDK'ya yapılan şikâyet başvurularında tam 4 kat artış meydana geldi. Akaryakıt için yapılan şikayetlerin yüzde 50’den fazlasını zamlar ve yüksek fiyatlar oluşturdu. Buna karşılık LPG fiyatlarına yönelik şikâyet sayılarında yarı yarıya azalma meydana geldi.

14 Mayıs sonrası ekonomide neler olacak? Ünlü ekonomistin iki farklı senaryosunu duyunca ağzınız açık kalacak!

Dünyaca ünlü bankadan müşterilerine uyarı: ‘Seçim öncesi TL pozisyonlarını kapatın’

ŞOK’ta A’dan Z’ye var! Paslanmaz çelik termos 250 TL’ye, çaydanlık 400 TL’ye, borcam 100 TL’ye düştü!

Geri Dön