27 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü bankadan müşterilerine uyarı: ‘Seçim öncesi TL pozisyonlarını kapatın’

Dünyaca ünlü bankadan müşterilerine uyarı: ‘Seçim öncesi TL pozisyonlarını kapatın’

Türkiye'de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere sayılı günler kala, İsviçreli Swisquote Bankası risklerini azaltmaları için müşterilerine seçin öncesi Türk Lirası pozisyonlarını kapatma uyarısında bulundu.



Türkiye’de 14 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine son 11 gün kala, İsviçreli Swisquote Bankası, risklerini azaltmaları için müşterilerine seçin öncesi Türk Lirası pozisyonlarını kapatma uyarısında bulundu.

İsviçreli bankacılık hizmetleri şirketi, müşterilere iletilen ve Bloomberg tarafından görülen bir nota göre müşterilerine, 14 Mayıs tarihindeki Türkiye seçimlere yönelik riskleri azaltmak amacıyla 5 Mayıs tarihinden itibaren Türk Lirası işlemlerini askıya alacağını ifade etti.

 Dünyaca ünlü bankadan müşterilerine uyarı: ‘Seçim öncesi TL pozisyonlarını kapatın’

’15 MAYIS GÜN SONUNA KADAR…’

Yazıda, “Bu süreçte piyasa dalgalanmalarına bağlı riskleri azaltmak amacıyla, tüm Türk Lirası pozisyonları 5 Mayıs tarihine (17:00 CET) kadar kapatmanızı rica ederiz. Swissquote, bu kapanış saatinin ardından kalan tüm açık pozisyonları kapatacak” ifadeleri yer aldı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön