28 / 04 / 2024

kat mülkiyet planı

kat mülkiyet planı

Yönetim planı anagayrimenkulün yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. İşte kat mülkiyeti için yönetim planı örneği...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022!

Bu yıl kat irtifakı-mülkiyet projesi için belediyelere ödenecek ücret belli oldu. İşte kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022...

14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Süleyman Soylu'dan mülkiyet sahiplerine kentsel dönüşüm çağrısı!

İstanbul'un Afetlere Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'na katılım sağlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm çalışmalarında, özellikle mülkiyet sahiplerinden biraz daha fazla gayret sarf etmelerini istediklerini dile getirdi.

Yabancı yatırımcının mülkiyet hakkına koruma geliyor!

İnsan Hakları Eylem Planı ile yabancı yatırımcıya hukuk güvencesi geliyor. Bu plan ile yabancı yatırının mülkiyet hakkına korunacak.

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019!

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti için belediyeye belli bir ücret ödenmesi gerekiyor. Peki, Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019 ne kadar?

Sultanbeyli mülkiyet sorununa neşter!

İmar barışının da düzenlendiği yasa tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İstanbul Sultanbeyli'de tapu maliki ile fiili kullanıcının farklı kişiler olması nedeniyle geniş bir alanı kapsayan mülkiyet sorunu da tasarı ile çözülüyor. Bu durum 200 bin kişiyi doğrudan ilgilendiriyor...

5 soruda kat mülkiyetine nasıl geçilir?

İnşaatı tamamlanmış bir yapıda bağımsız bölümlerin mülkiyet tapusunun alınabilmesi için kat mülkiyetine geçilmiş olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Kat irtifak ve mülkiyet projesi harcı 2018!

Binaya alınacak kat irtifak-mülkiyet projesi için belli oranlarda ücret ödemesi yapılıyor. Peki, bu projeler için 2018'de ne kadar ücret ödenecek? İşte kat irtifak ve mülkiyet projesi harcı 2018..

5 soruda kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Bir yapıdaki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı kat mülkiyeti oluyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl kurulur? Kat mülkiyeti kurma işlemleri nelerdir?

Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

kat mülkiyet planı Haberi

kat mülkiyet planı

Kat mülkiyeti için yönetim planı örneği!

Yönetim planı anagayrimenkulün yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor.


Bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmünde olan kat mülkiyeti yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar Kat Mülkiyeti Kanununa ve genel hükümlere göre karara bağlanıyor.


Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu gerekli oluyor. Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlıyor.

Yönetim planının ve onda sonradan yapılan değişikliklerin tarihi, kat mülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesinde gösterilir ve bu değişiklikler yönetim planına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri arasında saklanıyor. Kat mülkiyeti için yönetim planı örneği aşağıda yer alıyor;


BİRİNCİ BÖLÜM

GENEL HÜKÜMLER 

Madde 1-...