03 / 05 / 2024

Kat mülkiyet projesi harcı 2018

Kat mülkiyet projesi harcı 2018

Binaya alınacak kat irtifak-mülkiyet projesi için belli oranlarda ücret ödemesi yapılıyor. Peki, bu projeler için 2018'de ne kadar ücret ödenecek? İşte kat irtifak ve mülkiyet projesi harcı 2018..

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

EYG GYO Beykoz Gümüşsuyu projesi geliyor! Yeni proje! 

EYG GYO Beykoz Gümüşsuyu projesi için düğmeye bastı. Proje için yüklenici firma ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı. İşte EYG GYO Beykoz Gümüşsuyu projesi ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022!

Bu yıl kat irtifakı-mülkiyet projesi için belediyelere ödenecek ücret belli oldu. İşte kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022...

14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Süleyman Soylu'dan mülkiyet sahiplerine kentsel dönüşüm çağrısı!

İstanbul'un Afetlere Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'na katılım sağlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm çalışmalarında, özellikle mülkiyet sahiplerinden biraz daha fazla gayret sarf etmelerini istediklerini dile getirdi.

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019!

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti için belediyeye belli bir ücret ödenmesi gerekiyor. Peki, Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019 ne kadar?

5 soruda kat mülkiyetine nasıl geçilir?

İnşaatı tamamlanmış bir yapıda bağımsız bölümlerin mülkiyet tapusunun alınabilmesi için kat mülkiyetine geçilmiş olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Kat irtifak ve mülkiyet projesi harcı 2018!

Binaya alınacak kat irtifak-mülkiyet projesi için belli oranlarda ücret ödemesi yapılıyor. Peki, bu projeler için 2018'de ne kadar ücret ödenecek? İşte kat irtifak ve mülkiyet projesi harcı 2018..

5 soruda kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Bir yapıdaki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı kat mülkiyeti oluyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl kurulur? Kat mülkiyeti kurma işlemleri nelerdir?

Üniversitelerde mülkiyet bilgisi yaygınlaştırılacak!

Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi Yönlendirme Komitesi toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Bülent Ecevit Üniversitesi Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliği yaptı.

Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat mülkiyetini kim alır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Peki, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaza kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyetini kim alır?

Kat mülkiyet projesi harcı 2018 Haberi

Kat mülkiyet projesi harcı 2018

Bir arsa üzerinde hayata geçirilen inşaat üzerinde kat irtifakı, inşa çalışmaları biten bir bina üzerinde ise kat mülkiyeti kurulabiliyor. 

Kat irtifakı; Bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan hak oluyor.

Kat mülkiyeti ise, inşaatı tamamlanmış ve iskan belgesine sahip yapılar üzerinde yapılan satışlarda kazanılan mülkiyet hak olarak karşımıza çıkıyor.

Binaya alınacak kat irtifak-mülkiyet projesi için belli oranlarda ücret ödemesi yapılıyor. Peki, kat irtifak ve mülkiyet projesi harcı 2018 ne kadar?

Kat İrtifak - Mülkiyet Projesi Ücreti 2018

 

1. Konutlarda Her Bağımsız Bölüm Başına adet 100 TL

2. Ticaretlerde 100 metrekareye Kadar (dahil) Bağımsız Bölüm Başına adet 550 TL

3.Ticaretlerde 100 metrekare Üzeri Bağımsız Bölümlerde...