04 / 05 / 2024

Kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir

Kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde ev sahibinin olduğu gibi kiracının da bazı hakları bulunuyor. Peki, kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir? İşte, kiracının yasal hakları!

18 maddede kat mülkiyetinde arsa payı kavramı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Kat mülkiyetinde arsa payı kavramı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

13 maddede kat mülkiyetinde arsa payı detayı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat mülkiyetinde arsa payı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bağımsız bölümde mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Kat mülkiyeti tapusu nasıl çıkarılır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen bir yapıdaki mesken ve işyerlerine tapu alınabilmesi için yapının projesine uygun inşa edilmesi ve oturum izinlerinin alınması gerekiyor. Peki, bir bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu nasıl çıkarılır?

Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Kat mülkiyeti tapusu almak için maliklerin bir dilekçe ile Tapu Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. İşte kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015..

Kat mülkiyeti için yapılması gerekenler!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Bu hak kurulduktan sonra kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti için yapılması gerekenler nelerdir?

Kat mülkiyetine geçiş için gereken evraklar!

Kat mülkiyeti, anagayrimenkul kapsamında yer alan bağımsız bölümler üzerinde kurulan hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat mülkiyetine nasıl geçilir? Kat mülkiyetine geçiş için gereken evraklar nelerdir? İşte yanıtı..

Kat mülkiyeti için iskan gerekli mi?

İnşaat çalışmaları tamamlanan anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı kat mülkiyeti oluyor. Peki, kat mülkiyeti için iskan gerekli mi?

Arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyetinin kurulması için, anagayrimenkulün kat mülkiyetine çevrilmesi için gerekli belgeler ile birlikte Tapu Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir?

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı!

Kat Mülkiyeti hakkı ise bağımsız bölümler üzerinde kurulan hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra kat mülkiyetinin alınması gerekiyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı ne kadar?

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri!

Arsa tapulu evler, henüz inşaatı başlamamış veya inşaat çalışmaları bitmesine rağmen kat mülkiyeti alınmamış evler oluyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri nelerdir?

Kat mülkiyeti çekilmezlik hali nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince sorumluluklarını yerine getirmeyen ve çekilmezlik hali yaratan kat malikinin tahliyesi istenebiliyor. Peki, kat mülkiyeti çekilmezlik hali nedir? İşte kat mülkiyeti çekilmezlik halleri..

Kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir Haberi

Kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir

Kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir?

Gayrimenkul kiralama sırasında ev sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesinde belirtilen hükümlere tarafların uyması gerekiyor. 


Sözleşmede belirlenen hükümlere uyulmadığı takdirde,kiracının hem de ev sahibinin sahip olduğu haklar doğrultusunda dava açabiliyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında, kiracılık ile ilgili hususlar kiracıyı koruyan nitelikler taşıyor. Her kiracının kiracı hakları konusunda bilgi edinmeleri, haklarının bilincinde olmaları gerekiyor. Peki, kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir?


Kiracıların yasal hakları..

-Ev sahibi kira kontrat süresi dolmadan kiracıyı evden çıkaramıyor. Ayrıca kontrat süresi bitimine 1 ay kala ev sahibi, kiracısına ihtarname çekmediği sürece, söz konusu kontrat kendiliğinden yenilenir ve süresiz kontrat niteliğine sahip olur.


-Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına...