05 / 05 / 2024

kat mülkiyetinde mantolama

kat mülkiyetinde mantolama

Mülkiyet hakkına aykırı Mantolama konusunu çok yazdınız biliyorum. Ancak kanunda bir çelişki var gibi geliyor. Mantolamada Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19'uncu maddesi mi, 42'nci maddesi mi uygulanır?

18 maddede kat mülkiyetinde arsa payı kavramı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Kat mülkiyetinde arsa payı kavramı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

13 maddede kat mülkiyetinde arsa payı detayı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat mülkiyetinde arsa payı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Zonguldak'taki lisede çatı onarımı ve mantolama çalışması başlatıldı!

Öğrenciler dersbaşı yapmasına rağmen Zonguldak'ta bir lisede, çatı onarım ve mantolama çalışması başlatıldı. 750 öğrencinin eğitim gördüğü okula ‘İnşaata girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelası asıldı.

Kat mülkiyetine nasıl geçerim?

Ruhsat ve iskan izinleri alınmış bir yapıdaki bağımsız bölümler üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Kat mülkiyeti resmi senetle tapu ve siciline tescil ile doğuyor. Peki, siz de kat mülkiyetine nasıl geçerim diyorsanız işte yanıtı..

Kat mülkiyeti nasıl tescil edilir?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl tescil edilir?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Kat mülkiyeti kurmak için gerekli evraklar!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir apartmandaki bağımsız bölüm için kat mülkiyeti alınabiliyor. Kat mülkiyeti kurmak için gerekli belgeler ile tapuya başvuruluyor. İşte kat mülkiyeti kurmak için gerekli evraklar..

Kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Kat mülkiyeti kurulma sürecinde gerekli beldeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu memuru kendisine yapılan müracaatın ardından kat mülkiyeti sözleşmesi hazırlıyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Müteahhitler inşaata başlamadan önce “arsadan yararlanma hakkı”nı ifade eden kat irtifakı tapusunu alıyor. İnşaat bittiğinde ise tapunun çevrilmesi gerekiyor. Peki, toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

Kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyeti, bir arsa üzerinde tamamlanmış anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kuruluyor. Gerekli belgeler ile başvuru yapılmasının ardından kat mülkiyeti sözleşmesi tescil ediliyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyetine geçişte tapu değişimi için gerekli olan belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

kat mülkiyetinde mantolama Haberi

kat mülkiyetinde mantolama

Mülkiyet hakkına aykırı Mantolama konusunu çok yazdınız biliyorum. Ancak kanunda bir çelişki var gibi geliyor. Mantolamada Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19'uncu maddesi mi, 42'nci maddesi mi uygulanır? 42'nci madde oldu bittiye getirilen bir ortamı oluşturur, bu husus bana uygun gelmiyor. Bari siz buna katılmayın.


Hukuki bir olayda yasalar uygulanır. Hiç kimse bu yasanın bu maddesi benim kafama yatmıyor, ben bunu uygulamam diyemez. Bazı yasalar kafamıza uymaz doğrudur, bazılarının bazı maddeleri de kafamıza uymaz. Ancak yasalar sizin veya benim kafama göre yapılmaz. Genel kabule göre yapılır ama bizler uymak zorundayız. Ancak okuyucumun sorduğu konu benim de kafama göre olmamasına rağmen uymamak gibi bir öneride bulunamam. Konunun esası şudur: Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19'uncu maddesi ortak yerlere müdahaleyi düzenlemiştir. Kanun ilk çıktığı zaman bu...