07 / 05 / 2024

kat mülkiyetinin kat irtifakından farkı

kat mülkiyetinin kat irtifakından farkı

Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki farkların başında kat mülkiyetinin tamamlanmış yapı veya yapılarda, kat irtifakının ise yapılmakta veya ileride yapılacak olan yapılar için verildiği geliyor...

GYODER’den kiracılara müjde! Kira fiyatlarını düşürecek proje hazır!

​​​​​​​GYODER’in kamuya ait arsalarda özel sektörün kiralama amaçlı konut üretmesi planlanıyor. Arsa mülkiyetinin devlette kalacağı sistemle kiraların yarı yarıya düşeceği öngörülüyor.

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31683 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İntikal işlemlerinde pay belirsizliği ortadan kalkıyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "5831 sayılı Kanuna ilave edilen madde ile miras ortaklığından doğan elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete dönüştürülmesi kolaylaştı" şeklinde konuştu.

Kardeşler devredilmiş gayrimenkulde hak iddia edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının evini kendisine sattığını belirten okuyucu, tapuda intifa hakkı sahibinin babası, malikin kendisinin olduğunu aktardı. Okuyucu, babasının vefatı dairenin mülkiyetinin kendisine geçip geçmeyeceğini sordu. 

İş GYO Üsküdar projesi geliyor! Yeni proje!

İş GYO portföyünde yer alan ve mülkiyetinin yüzde 50'sinin İş GYO'ya yüzde 50'sinin Tecim Yapı Elemanları İnşaat'a ait olduğu Üsküdar arsasında proje hayata geçirilmesi için imza atılmasına karar verildi.

Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği iddiası mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği vakıf meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki taşınmazlarının devri TBMM'de!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bazı kültür varlıklarının mülkiyetinin mazbut vakıflara devri yönündeki kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Burhan Ersoy'dan Ekrem İmamoğlu'na Gezi Parkı yanıtı!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Gezi Parkı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Mahir Polat'tan Gezi Parkı'nın mülkiyetinin değiştirilmesine ilişkin açıklama!

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na verildi. Peki el değiştirme nasıl yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat anlattı...

kat mülkiyetinin kat irtifakından farkı Haberi

kat mülkiyetinin kat irtifakından farkı


Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki farklar!


- Kat mülkiyeti tamamlanmış yapı veya yapılarda kurulabiliyor. Kat irtifakı ise yapılmakta veya ileride yapılacak olan yapılar için geçerli oluyor.

- Kat mülkiyeti kurulmuş olan taşınmaz üzerindeki bağımsız bölümler ve eklentileri bağımsız olarak satın alınabiliyor, devredilebiliyor. Kat irtifakı hakkı ise ancak arsa payının satılmasıyla el değiştirebiliyor.

- Kat mülkiyeti kurulmuş olan bağımsız bölümler tapuda bağımsız olarak Kat Mülkiyeti Kütüğüne tescil olunmuş oluyor. Kat irtifakı ise, arsanın kayıtlı olduğu kütüğün beyanlar hanesinde belirtilmek suretiyle genel hükümlere göre tescil ediliyor.

- Birlikte (elbirliği yada paylı) mülkiyete tabi bir taşınmazda, kat mülkiyetine geçilmesi yoluyla ortaklığın giderilmesi mümkün olmakla beraber kat irtifakı kurulması suretiyle ortaklığın giderilmesi istenemiyor.


Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki benzerlikler!


- Kat mülkiyeti ve kat irtifakı resmi senetle...