04 / 05 / 2024

Katar Kahramanmaraş yatırımları

Katar Kahramanmaraş yatırımları

Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Afşin Elbistan Santralı malum çevreyle alakalı bir kısım haklı hassasiyetlerin oluştuğu bir santraldır.İnşallah Kahramanmaraş’a önümüzdeki kısa vadede yaklaşık 4 yıl içerisinde 3.6 milyar dolarlık daha yatırım yapılacak.

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Katar’ın yurt dışı gayrimenkul yatırımları hız kesmiyor!

LNG zengini Katar, 40'dan fazla ülkede 400 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirirken; özellikle Avrupa'da gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Kahramanmaraş'taki spor yatırımları meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'ta bulunan spor tesislerine, yapılan ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ve öngörülen spor yatırımları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Katar'ın Türkiye'deki yatırımları 20 milyar doları buldu!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer yaptığı açıklamada yabancı yatırım hacmi bakımından Katar'ın Türkiye'de tarım, turizm, bankacılık ve emlak alanlarındaki yatırımlarının 20 milyar doları bulduğunu söyledi.

Katar krizi Türk inşaat yatırımcılarını endişelendirdi!

Katar krizi, yatırımları bulunan Türk şirketlerini zora sokmaya başladı. Katar'da milyarlarca dolarlık yatırımların durma noktasına geleceği uyarısında bulunuldu.

Türk şirketlerin Katar yatırımları tam gaz devam ediyor!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şelale Kadak bugünkü yazısında Türklerin Katar'daki yatırımlarından söz etti. İşte o haber...

Katar'ın Türkiye'deki yatırımları artış trendine girdi!

Expo Turkey by Qatar'da Türkiye-Katar Sektör Liderleri Zirvesi düzenlendi. Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Towar: "Katar'ın, 20 milyar dolar olan Türkiye'deki yatırımları artış trendine giriyor" dedi.

Katarlılar Türkiye'de gayrimenkul, inşaat ve turizm yatırımları yapıyor!

2005-2015 yılları arasında yaklaşık 450 milyar dolarlık yurt dışı yatırımı gerçekleştiren Katar'ın geçen yılki dış yatırımları ise 19 milyar doları buldu. Katar, Türkiye'de medyadan tekstile, bankacılık ve gayrimenkulden enerjiye kadar yatırım yapıyor.

Semih Yancar Elbistan'daki sağlık yatırımlarını anlattı!

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar, Elbistan'daki sağlık yatırımlarını değerlendirerek "Elbistan sağlık yatırımları açısından en iyi ilçemiz" dedi.

Türkiye'nin en büyük kömür yatırımlarından biri Kahramanmaraş'a yapılacak!

Kahramanmaraş'taki Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kahramanmaraş'a Türkiye'nin en büyük kömür yatırımlarından birini yapacağız" dedi.

Lütfi Elvan: Katar ile liman yatırımlarında işbirliği yapacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan: Türkiye ile Katar özellikle yatırımlar konusunda birbirini tamamlayan ülkeler, bu açıdan birlikte çok önemli projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi...

Katar Kahramanmaraş yatırımları Haberi

Katar Kahramanmaraş yatırımları


Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kahramanmaraş’ta Türkiye’nin en büyük kömür yatırımlarından birini yapacaklarını ve Katar’ın projeyle ilgilendiğini söyledi. Yıldız, “Afşin Elbistan Santralı malum çevreyle alakalı bir kısım haklı hassasiyetlerin oluştuğu bir santraldır.İnşallah Kahramanmaraş’a önümüzdeki kısa vadede yaklaşık 4 yıl içerisinde 3.6 milyar dolarlık daha yatırım yapılacak.Bu C, D, E ve F’den ayrı olarak yapılacak” dedi.


Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin Türkiye ziyaretinde Afşin-Elbistan santrallarının konuşulduğunu dile getiren Yıldız, buraya Japonya, Güney Kore ve Çin’in de ilgisinin olduğuna işaret etti. Yıldız, “Kahramanmaraş’a Türkiye’nin en büyük kömür yatırımlarından birini yapacağız. Katar Yatırım Ajansı’nın özellikle bire bir takip ettiği bir proje” diye...