11 / 05 / 2024

Katar Kamu Fonu yatırım

Katar Kamu Fonu yatırım

Katar Kamu Fonu tarihinin en büyük yatırım hamlelerinden birini yapmaya hazırlanıyor. 100 milyar dolarlık bir yatırım paketi hazırlayan Katar'ın 2014'ten bu yana en büyük hamlesi olan yatırımlar yerel şirketlere odaklanacak.

Galataport, Katar Varlık Fonu'na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

Bloomberg, Katar Varlık Fonu Qatar Investment Authority tarafından Galataport'un satın alınabileceğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

3 kamu bankasından kredi yağacak! Hazırlıklar başladı

250 milyar liralık Kredi Garanti Fonu paketinden sonra üç kamu bankasının kredi musluklarının açılabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu ve BDDK'nın hazırlık yaptığı, yeni kredi paketlerinin yolda olduğunu ve 280 milyar liraya yakın kredi verilebilecek.

Türkiye Varlık Fonu'ndan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, "Projede ilk etapta inşaatın tamamlanması için müteahhit şirketlerle görüşmeleri hızlandırdık ve her biriyle kamu yararını gözeterek rayiç bedellerin altında oldukça makul meblağlar üzerinden anlaşmalar yaptık" dedi...

Katar Gazze'de rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı!

Katar Gazze'de bir rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı.Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari hastanenin yüz yatak kapasitesine sahip olduğunu açıklayarak hastanenin, dünya standartlarında rehabilitasyon, fizyoterapi, protez ve işitme bölümüne sahip olduğunu anlattı.

Azure Grup, Katar’da 5 milyar dolarlık yatırım fonu kurdu!

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, Katar Doha Merkezli AzureMana adı altında yatırım fonu kurduklarını açıkladı.

Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor!

THY, Milli Piyango, Ziraat Bankası, Halk Bankası gibi Türkiye’nin dev şirketlerini portföyünde bulunduran Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor. İşte Para Dergisi’ndeki o haber...

Varlık Fonu'na devredilen Hazine arazileri TBMM'de!

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bazı kamu kuruluşlarının ve Hazine arazilerinin Varlık Fonu'na devredilmesi hususunu TBMM gündemine taşıdı..

HES'ler de Türkiye Varlık Fonu'na devrediliyor!

Gözde kamu şirketlerinin ardından, Elektrik Üretim AŞ'ye ait toplamda 1.000 MW'lık hidroelektrik santralleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Varlık Fonu’na geçen kamu varlıkları meclis gündeminde!

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Varlık Fonu’na geçen kamu varlıkları da dahil olmak üzere, Olağanüstü hal KHK'larıyla ekonominin işleyişini sordu..

S&P'den Türkiye Varlık Fonu açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye Varlık Fonu'yla ilgili açıklama yaptı. S&P Varlık Fonu'yla ilgili "Kamu varlıklarını kaldıraca alma aracına benziyor" dedi.

Lüks otellerin arazileri Varlık Fonu’na devredildi!

Türkiye'nin birçok kamu şirketi KHK ile Varlık Fonu'na devredildi. Fona devredilen alanlar arasına güney sahillerindeki Pine Bay Holiday Resort, Fantasia Hotel Deluxe ve Simena Sun Club gibi lüks otellerin arazileri de eklendi.

Varlık Fonu kamu varlıklarına ipotek koyabilir!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu, dev şirketlerin hisselerinin ve 2.3 milyon metrekare arazinin devredildiği Varlık Fonu'nun varlıklara ipotek koyabileceğini söyledi.

Katar Kamu Fonu yatırım Haberi

Katar Kamu Fonu yatırım

Katar Kamu Fonu tarihinin en büyük yatırım hamlelerinden birini yapmaya hazırlanıyor. 100 milyar dolarlık bir yatırım paketi hazırlayan Katar'ın 2014'ten bu yana en büyük hamlesi olan yatırımlar yerel şirketlere odaklanacak. Katar Yatırım Otoritesi'nin açıkladığı plana göre yatırımlar Qatar Airways ve Qatar National Bank gibi firmalara odaklanacak. Ülkedeki diğer küçük firmalara da yatırım...