27 / 04 / 2024

Galataport, Katar Varlık Fonu'na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

Galataport, Katar Varlık Fonu'na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

Bloomberg, Katar Varlık Fonu Qatar Investment Authority tarafından Galataport'un satın alınabileceğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...



Ferit Şahenk’in Galataport’un satışı için Katar Varlık Fonu Qatar Investment Authority ile görüştüğü gündeme geldi. 

Bloomberg’e bilgi veren kaynaklara göre, Ferit Şahenk, Katar Varlık Fonu’nun Galataport’u satın alma konusundaki ilgisini ölçmek amacıyla Katar Yatırım Otoritesi’ne başvurdu.

Şahenk'in, inşası için 1,02 milyar Euro (1,1 milyar dolar) kredi çektiği Galataport'un olası satışından elde edeceği geliri de kredinin ödenmesinde kullanmayı planladığı ileri sürüldü.

Galataport, Katar Varlık Fonu na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

BİR ANLAŞMAYLA SONUÇLANMAYABİLİR

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galataport projesinin kısmen kredi ile finanse edildiğini ve Şahenk’in olası bir satıştan elde edilecek geliri bu borcu ödemek amacıyla kullanmayı planladığını gündeme getiren kaynaklar, görüşmelerin henüz erken bir aşamada olduğuna ve bir anlaşmayla sonuçlanmayabileceğine dikkat çektiler. 

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding tarafından hayata geçirilen 1,7 milyar dolarlık kruvaziyer limanı Galataport'ta gecikmeler yaşanmış ve 2021 yılında açılmıştı. 

İstanbul Boğazı’nda 1,2 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan limanın senede ortalama 25 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon yolcu ağırlaması  planlanıyordu. 

Doğuş, Bilgili ve Qatar Investment Authority konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

Galataport, Katar Varlık Fonu na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

İSTİNYE PARK'IN YÜZDE 30 HİSSESİ SATILMIŞTI 

Bir zamanlar Türkiye’nin en zengin insanı olan Ferit Şahenk, Türkiye Garanti Bankası’ndaki hisselerini İspanyol BBVA’ya yaklaşık 5 milyar dolar bedelle sattıktan sonra otel, marina ve restoranlara büyük harcamalar gerçekleştirdi. 

Şahenk’in şirketi Doğuş Holding son birkaç senedir nakit toplamaya ve borç yapılandırmasının bir parçası şeklinde bankalara verdiği taahhütleri yerine getirmeye çalışıyor.

Şirket, 2020 senesinde İstanbul’daki alışveriş merkezi İstinye Park’ın yüzde 30 oranındaki hissesini Katar Varlık Fonu’na satmıştı.

Galataport, Katar Varlık Fonu na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

Galataport İstanbul, dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında yer alıyor ve şehrin merkezinde dijitalleşme ile günlük hayatı kolaylaştıran tüm imkânlarını ve son teknolojileri bir arada sunuyor. 

Galataport İstanbul erişilebilir ve düşük katlı yapıları, mahalle konseptinde tasarlanmış, bölgenin tarihi dokusuyla uyum içindeki mimarisi, alternatif ulaşım imkanları gibi pek çok özelliği ile ziyaretçilerine, “nefes alan” sağlıklı ve güvenli bir kültür-sanat, çalışma, alışveriş ve yeme içme deneyimi yaşatıyor.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Tapu sahipleri dikkat! Cezalı duruma düşmemeniz için ay sonuna kadar ödemeniz gerekiyor!

İnşaat sektöründe derin kriz: 2 bin TL'ye işçi yok, ithal işçi getirilebilir! 


Geri Dön