06 / 05 / 2024

Katarlı TFI türkiye

Katarlı TFI türkiye

The First Investor (TFI) CEO'su Yousef Al Obaidan, Türkiye'de gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörlerine yatırım için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Al Obaidan; özellikle kira getirisi sağlayacak yatırım arayışları olduğunu belirtti.

McDonalds Türkiye satıldı! Bakın yeni sahibi kimler?

Son günlerde de bu konuya ilişkin yeni bir hamle geldi ve McDonals Türkiye Katar’a satıldı. McDonalds Türkiye’nin bundan sonraki faaliyetleri Katarlı Boheme Investment şirketi altında olacak. Yapılan anlaşmada McDonalds Türkiye 54.5 milyon dolara satılmış oldu.

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Katarlılar Türkiye'ye 22 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Özer, "Katar, Türkiye'de en kısa sürede en hızlı yatırım yapan ülkelerden biri. Katarlıların Türkiye'de şu anda 22 milyar dolar doğrudan ve dolaylı yatırımı var." diye konuştu.

Katar'dan Türkiye'ye yatırım hamlesi!

Katarlı şirket sahipleri, enerjiden tarım ve gayrimenkule kadar her alanda Türkiye'ye yatırım yapmayı istiyor. Ülkenin 5 holdingi ilk etapta 300 milyon dolarlık yatırıma başlayacak. 

Katarlılardan Türkiye konut pazarına yoğun ilgi!

Katar’ın Türkiye’ye yapacağını duyurduğu 15 milyar dolarlık yatırımın ardından gözler Türkiye’deki doğrudan yatırımlara çevrildi. 

Katarlılar, Türkiye'den emlak alıyor!

Bu yaz Katarlıların Türkiye'ye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Hüseyin Kırk, sadece turizm amaçlı değil emlak satın almak ve yatırım yapmak için gelenlerin de hayli çok olduğunu belirtti...

Türkiye yatırımları 2017'de 950 milyar liraya yaklaştı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Ankara Sanayi Odasının (ASO) Kasım ayı meclis toplantısına katıldı. Elvan, toplantıda Türkiye'nin yatırımlarını değerlendirdi.

Türkiye'den en çok Iraklı vatandaşlar konut aldı!

TÜRKİYE’de yatırım yapana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı veren düzenleme 2017 Ocak ayında hayata geçti. Türkiye’ye en çok ilgi Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt, Katarlı vatandaşlar yatırım yapıyor.

Katarlılar Türkiye'de yatırım yapacak!

Katarlılar Türkiye'ye yatırım yapmak için harekete geçti. Onlarca Katar firması, proje ve yatırımları için İzmir'e gelecek.

İşte Katarlı şirketlerin Türkiye yatırımları!

Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Doğrudan Yatırım verilerine göre 2002 yılından 2007 Mart ayına kadar Katar’dan Türkiye’ye 1 milyar 506 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi.

Katar'ın Türkiye'de 18 milyar dolar yatırımı var!

Türkiye’de son yıllarda çoğu yatırımın arkasından Katarlılar çıkıyor. Katar'ın Türkiye'de 18 milyar dolar yatırımı bulunuyor.

Türkiye pazarı Katarlı yatırımcılara anlatıldı!

Katar’da düzenlenen Expo Turkey By Qatar Fuarı’na katılan Emlak Konut GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, “Türkiye pazarındaki fırsatları Katarlı yatırımcılara anlattık” dedi.

GYODER, Katarlı yatırımcıları Türkiye'ye davet etti!

GYODER, ‘Expo Turkey by Qatar’da; hızla gelişen Türkiye gayrimenkul sektöründeki yenilikleri ve yatırım fırsatlarını tanıttı.

Katarlı TFI türkiye Haberi

Katarlı TFI türkiye

The First Investor (TFI) CEO'su Yousef Al Obaidan, Türkiye'de gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörlerine yatırım için görüşmeler yaptıklarını söyledi.


Reuters ile yaptığı söyleşide Al Obaidan, "Türkiye büyüme potansiyeli, istikrarı, hukuki altyapısı, güçlü regülasyon ve kurumsal yönetişim özellikleriyle bölgede yatırım yapılabilecek en iyi adres" dedi ve ekledi:


'Net bir bütçe belirlemedik'


"Bu doğrultuda Türkiye'de yatırım yapmak için bakıyoruz. Önceliğimiz gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörleri. Birçok şirketle görüşmeler yapıyoruz. Ancak henüz bir sonuca ulaşmadık."


Al Obaidan olası yatırım büyüklüğü ilgili yaptığı değerlendirmede ise, "Körfez bölgesindeki yatırımlarımıza bakıldığında proje başına ortalama 100-150 milyon dolarlık yatırım büyüklüklerinden bahsedebiliriz. Ancak bu tutar projeye göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle Türkiye'de yapacağımız yatırımlar için net bir bütçe belirlemedik" dedi.


CEO Al Obaidan'ın verdiği bilgiye göre; TFI Suudi Arabistan, Bahreyn...