15 / 05 / 2024

Katılım bankalarının sukuk ihraçları

Katılım bankalarının sukuk ihraçları

Katılım bankalarının sukuk ihraçları büyüyor. Albaraka Türk, 150 milyon, Kuveyt Türk 550 milyon, Ziraat Katılım 200 milyon, Vakıf Katılım 450 milyon, Türkiye Finans Katılım Bankası 150 milyonluk kira sertifikası ihraç etti. 

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar istifa etti!

Emlak Katılım Bankası’nın Genel Müdürü Nevzat Bayraktar kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı gündeme gelirken, konu ile ilgili Banka’dan herhangi bir açıklama gelmedi. 

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

TMSF Asya Katılım Bankası'nın Adana'daki fabrikasını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Adana Yüreğir'de yer alan fabrika binası ve arsalarını satışa çıkardı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 60 milyon TL'lik 3.dönemsel kira ödemesi tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKSA2113 ISIN kodlu, 378 gün vadeli, 100 milyon TL tutarında kira sertifikasının 3.dönemsel kira ödemesi tamam... 

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 4. kira getirisi oranı yüzde 18,50!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKSA2113 ISIN kodlu kira sertifikasının 4. kira getirisine ilişkin yıllık beklenen basit brüt getiri oranı yüzde 18,50 olarak belirlendi ve 42 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,12877 oldu.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının getiri oranı yüzde 12,69264!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 3. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 12,69264, 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 3,16447 olarak belirlendi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 3. dönemsel kira ödemesi tamam! 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKSK2210 ISIN kodlu kira sertifikasının 3. dönemsel kira ödemesi tamam...

Emlak Katılım’dan Türkiye’nin ilk ortaklığa dayalı sukuk ihracı!

Emlak Katılım, 17-18 Mart 2021 tarihlerinde talep toplamasını yaptığı 455 gün vadeli ve yaklaşık 47 milyon lira tutarlı sukuk ihracıyla, Katılım Bankacılığına özel bir fon toplama yöntemi olan Özel Fon Hesabı Havuzu üzerinden Türkiye’nin ilk emek-sermaye ortaklığına dayalı sukuk ihracını yaptı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 101.5 milyon TL'lik kira sertifikası itfası tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın ihraç ettiği TRDEVKS32136 ISIN kodlu, 46 gün vadeli, 101 milyon 500 bin TL tutarında kira sertifikasının itfası tamam...

Katılım bankalarının sukuk ihraçları Haberi

Katılım bankalarının sukuk ihraçları

Katılım bankalarının sukuk ihraçları gittikçe büyüyor. 5 banka kira sertifikası ihraç etti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Albaraka Türk, 150 milyon TL tutarlı, nitelikli yatırımcıya yönelik kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.Albaraka Türk'ün 92 gün vadeli kira sertifikası ihracına, toplam talep 234,4 milyon TL oldu.

Kuveyt Türk, Ocak'ın ilk döneminde toplam 550 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. 

Ziraat Katılım da 200 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. Ziraat Katılım'ın bugüne kadar nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği kira sertifikası ihracı toplamda 1.15 milyar TL’ye ulaştı. 

Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama aracılığıyla Türkiye’de bu zamana kadar yurt içi piyasada tamamlanan en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. 450 milyon TL tutarındaki 95 gün vadeli ihracın satışı aynı gün içinde tamamlandı.

Türkiye Finans Katılım Bankası 150 milyon...