06 / 05 / 2024

Katolik ve Ortodoks kiliseleri

Katolik ve Ortodoks kiliseleri

Kırım'da Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait arsa, Rusya tarafından Roma Katolik kilisesine tahsis edildi.

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Kırım'da Katolik ve Ortodoks kiliselerin arsa kavgası!

Kırım'da Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait arsa, Rusya tarafından Roma Katolik kilisesine tahsis edildi.

Şişli Teknik Lisesi'nin yerine AVM ve rezidans geliyor!

2012 yılında Vakıflar Kanunu’nda yapılan değişikler ile tartışmalı bir hal alanŞişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinda  Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı, inşaat firması Taş Yapı’yla anlaştı. 

Sur Kurşunlu Camii ve Ermeni Katolik Kilisesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yakarak kullanılamaz hale getirilen 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ile çatışmalarda zarar gören Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandı.

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Marmaris'teki Ortodoks kilisesi restore edilecek!

Marmaris Kameriye Adası'nda bulunan 1800 yıllık Ortodoks kilisesi restore edilerek inanç ve evlilik turizmine kazandırılacak. Kilisenin restorasyonu gelecek yıl gerçekleştirilecek.

TİKA, Lübnan'daki Saint Georges Ortodoks Kilisesi'ni yeniledi!

Lübnan'daki Türkmen Köyü Aydamon'da bulunan Saint Georges Ortodoks Kilisesi yenileme çalışmaları tamamlandı.Türkiye'nin hayata geçirdiği projelerle barış ve kardeşlik ortamının daha da güçlendiği belirtildi.

Ortodoks Kilisesi Vakfı'nın arazisine cami mi yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortodoks Kilisesi Vakfı'na ait arazinin planlarını bir kez daha değiştirirken, yeni planda ise arazinin bir bölümünün cami alanı olarak ayrıldığı görüldü.

Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Hastane ve Huzurevi projesi 2017'de açılacak!

Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Şişli'de hastane ve huzurevi projesine başlıyor. 68 yataklı hastane, 44 odalı huzur evinden oluşan Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı projesinin 2017 yılının ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor...

Katolik ve Ortodoks kiliseleri Haberi

Katolik ve Ortodoks kiliseleri

Kırım’ın Akmescit (Simferopol) şehrinde, daha önce Ukrayna Ortodoks Kilisesinin Kırım ve Simferopol (Akmescit) Başpiskoposluğuna tahsis edilen arsanın Roma Katolik Kilisesine verildiği kaydedildi.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Ukrayna Ortodoks Kilisesinin Kırım ve Simferopol (Akmescit) Başpiskoposu Kliment, “2012-2013 yılları arasında Akmescit Şehir Şurası kararıyla Kievskaya sokağında bulunan Ukrayna Lisesi yanındaki 0,5 hektarlık arsa bize tahsis edildi… Söz konusu arsanın Kırım Başpiskoposluğunun kullanımı için ayrıldığını gösteren devlet kararnamesi de mevcut.” diye konuştu.

Rus işgalinden sonra söz konusu arsayı, Rus yasalarına göre tekrar tescil etmeye çalıştığını ancak bunda başarılı olamadığını kaydeden Kliment, daha sonra adı geçen arsayla Roma Katolik Kilisesinin ilgilenmeye başladığını kaydetti.

Başpiskopos Kliment’in anlattığına göre, Kırım’da bulunan işgalci yönetim, Roma Katolik Kilisesine işgal edilen yarımadada üç arsa teklif etti. Katolik Kilisesi temsilcileri,...