30 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırmasını bekliyor.

Yine verilen detaylara göre, Societe Generale Baş Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (CEEMEA) Stratejisti Marek Drimal, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, 500 baz puanlık artırımla politika faizini yüzde 20'ye çıkaracağı öngörüsünde bulundu.

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yine içinde para politikasına ilişkin işaretlerin olacağı bir faiz artırımı gerçekleştirebileceğini kaydeden Societe Generale Baş Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (CEEMEA) Stratejisti Marek Drimal, böylece politika faizinde yüzde 20 eşiğine gelinebileceğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada bankanın kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olacağını kaydeden Societe Generale Baş Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (CEEMEA) Stratejisti Marek Drimal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu kararının aynı zamanda haziran ayı toplantısında tespit edilen sorunlarla özellikle zorlu çekirdek enflasyonu ele alma stratejisiyle de uyum sağlayacağını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön