21 / 05 / 2024

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.



"Ağustos ayında politika faizi yüzde 25'e çıkabilir"

Societe Generale Baş Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (CEEMEA) Stratejisti Marek Drimal açıklamasında TL'de son dönemdeki değer kaybının ekonomideki maliyet baskılarını artırması ve enflasyondaki düşüş sürecini yavaşlatması beklendiğini kaydederek, "Ağustos ayındaki toplantıda politika faizi yüzde 25'e çıkabilir." diye konuştu.

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Commerzbank Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose de yaptığı değerlendirmede politika faizinin 500 baz puan artırılacağı öngörüsünde bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin Anadolu Ajansı Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 20,00'ye çıkarılacağını tahmin ediyor.

Ayrıca paylaşılan detaylara göre, geçen ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizi, 650 baz puan artırılmış ve yüzde 8,50'dan yüzde 15'e yükseltilmişti.

Fuzul GYO halka arzda son dakika! Fuzul GYO hangi bankalarda var? Fuzul GYO halka arz detayları!

Şehirlerarası otobüs biletlerine en az yüzde 20 zam yolda! ÖTV artışı otobüs biletlerine de yansıyacak!

Müjde seyyanen zam hesaplara o tarihte yatıyor! Kim ne kadar alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön