06 / 05 / 2024

Kaunos Antik Kentine seyir terası mı yapılacak

Kaunos Antik Kentine seyir terası mı yapılacak

Köyceğiz ilçesindeki Kaunos Antik Kenti'ndeki kaya mezarlarına seyir terası yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından çalışmalara başlandı.

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık antik kent bulundu!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Meyrleia antik kentine ait künk, kanal, seramik fırın, apsisli yapı ve cadde kalıntıları bulundu.

Santa Antik Kenti'nin yolu onarılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Santa antik kentine ulaşımı sağlayan yolun Gümüşhane il sınırlarında kalan kısmının bakım-onarım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kaunos Antik Kenti'ni 40 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla'daki Kaunos Antik Kenti, bu yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı Kente, Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nden hareket eden tur tekneleriyle yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı sezonu başladı!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Kaunos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı. Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, kazı çalışmalarının ekim ayına kadar devam edeceğini söyledi.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Köyceğiz’deki antik kentte kazı çalışmaları yeniden başladı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, ‘Kaunos, fanus altında korunması gereken bir yer, UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilmesi gerek’ dedi.

Kaunos'taki antik tiyatro restore edilecek!

Prof. Dr. Cengiz Işık Geçen yıl UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan Kaunos Antik Kenti'nde yer alan Apollon kutsal tapınağı ve Sultaniye kaplıcalarında kazı, tiyatroda ise restorasyon çalışmaları yapılacağını belirtti...

Kaunos Antik Kenti yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı!

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı olan Kaunos Antik Kenti, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.Muğla Valisi Amir Çiçek, antik kenti gezerek, kazı başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Dalyan turist sayısını artırmaya çalışacak!

Muğla Valisi Amir Çiçek (sağ 3), Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları'nın da bulunduğu alanda inceleme yaparak bilgi aldı.

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta Caretta'larla ünlü Dalyan'da, termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak. Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların turizme kazandırılması için çalışma yürütüldü.

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek!

Muğla Valisi Amir Çiçek Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Kultur Turizm Mudüru Veli Çelik ile Dalyan Kanalı. Kaunos Antik Kenti. Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları nın da bulunduğu alanda tekneyle inceleme yaparak bilgi aldı.

Kaunos Antik Kentine seyir terası mı yapılacak Haberi

Kaunos Antik Kentine seyir terası mı yapılacak


Arkeolojide ilklerin yaşandığı antik kent olarak tanımlanan ve 3 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Köyceğiz ilçesindeki Kaunos Antik Kenti'ndeki kaya mezarlarına seyir terası yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından çalışmalara başlandı. 


Neler yapılıyor?

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan Kaunos Antik Kenti'nin UNESCO Geçici Miras Listesi'ne alınmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Bu durum umuyorum ki buraya gelen turist sayısına, yöre esnafına ve turizmine katkı sağlayacaktır" dedi. Başkan Ceylan ayrıca kaya mezarlarının ziyaretler sırasındaki yakın temas yüzünden de zarar görmesinin bu teraslar sayesinde önleneceğini ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan Erge, çalışmaları yerinde inceledi. Kaunos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, güneş ve rüzgar etkisi, asit yağmurları...