Kaunos Antik Kenti’ne seyir terası yapılıyor!
Köyceğiz ilçesindeki Kaunos Antik Kenti'ndeki kaya mezarlarına seyir terası yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından çalışmalara başlandı.
Arkeolojide ilklerin yaşandığı antik kent olarak tanımlanan ve 3 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Köyceğiz ilçesindeki Kaunos Antik Kenti'ndeki kaya mezarlarına seyir terası yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından çalışmalara başlandı.
Neler yapılıyor?
Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan Kaunos Antik Kenti'nin UNESCO Geçici Miras Listesi'ne alınmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Bu durum umuyorum ki buraya gelen turist sayısına, yöre esnafına ve turizmine katkı sağlayacaktır" dedi. Başkan Ceylan ayrıca kaya mezarlarının ziyaretler sırasındaki yakın temas yüzünden de zarar görmesinin bu teraslar sayesinde önleneceğini ifade etti.
İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan Erge, çalışmaları yerinde inceledi. Kaunos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, güneş ve rüzgar etkisi, asit yağmurları ve hava kirliliğinin mezarları olumsuz etkilediğini rapor ederek TÜBİTAK ile ortak proje hazırladı. Hazırlanan proje şu anda TÜBİTAK'ta bekletiliyor.
Yerli ve yabancı turistlerin mezarlara ulaşabilmesi için ahşap merpen yapılacak, mezarların ön kısmına ahşap yürüyüş terası kurulacak. Büyük teras kurulduktan sonra ziyaretçilerin mezarlara dokunması yasaklanacak. Seyir terasının giriş kısmında ise gişe ve ziyaretçiler için tuvalet yapılacak.
Yeni Asır