28 / 08 / 2024

Kavak HES için üçüncü çed süreci başladı mı

Kavak HES için üçüncü çed süreci başladı mı

Artvin’in Arhavi ilçesinde kent içerisinde oluşu nedeniyle ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için verilen ‘olumlu’ raporun mahkemece reddedilmesiyle yeni bir süreç başladı.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Akfen GYO Yalıkavak villa projesi için sözleşme imzalayacak! 

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Muğla Yalıkavak'ta yer alan arsasında villa projesi hayata geçirecekç. Şirket, bu proje için Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ile maliyet+kâr inşaat sözleşmesi imzalanmasına ilişkin karar aldı. İşte ayrıntılar...

Elazığ'da 341 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Gümüşkavak ve Aksaray mahallelerinde yaptırılan 341 konut için kura çekilişi yapıldı.

Birleşik Gayrimenkul Yalıkavak projesi için düğmeye bastı!

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'un son dönemlerde en popüler ilçesi Yalıkavak'ta hayata geçireceği yeni projesi için düğmeye bastı...

Kars Karakurt için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Karakurt HES-Karakurt Havza Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

IC içtaş Kadıncık HES'leri 49 yıl işletecek!

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), IC içtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verdi.

EPDK'dan IC İçtaş'a 49 yıllık HES üretim lisansı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

Pembelik Barajı için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptali isteniyor!

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma girişimi adına konuşan Barış Yıldırım, ''Pembelik Barajı ve HES için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptaline karar verilmesi gerekmektedir.''dedi.

Tacikistan, yüzyılın inşaatı için Şalini Impregilo şirketiyle anlaştı!

Tacikistan, ülkede "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin (HES) yapımı için İtalyan Şalini Impregilo şirketi ile 3,9 milyar dolar tutarında anlaşmaya imza attı.

Nef Bodrum projesi için Banyan'la görüştü!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Jale Özgentürk bugünkü yazısında Nef'in yeni projesini değerlendirdi. Özgentürk, Nef'in Yalıkavak'taki Bodrum projesi için Banyan'la görüştüğünü söyledi.

TOKİ Samsun Kavak başvuruları için bugün son gün!

TOKİ Samsun Kavak başvuruları için bugün son gün. Toplamda 77 adet dairenin satışa çıkarıldığı TOKİ Samsun Kavak projesinde dairelerin tipleri 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildi.

Kavak HES için üçüncü çed süreci başladı mı Haberi

Kavak HES için üçüncü çed süreci başladı mı

Artvin’in Arhavi İlçesi Kamilet Vadisi’nde hayata geçirilmek istenen Kavak Hidroelektrik Santral projesine çevreciler karşı çıkmıştı. Ancak Arhavi Belediyesi, daha önce tarım alanı olan Cumhuriyet Mahallesi’nin bir bölümünü, ‘Konut dışı kentsel çalışma alanı’ ilan ederek HES projesine onay vermişti. Çevreciler, Arhavi Doğa Koruma Platformu öncülüğünde Rize İdare Mahkemesi’ne başvurarak, HES projesi için verilen ‘ÇED olumlu’ raporuna karşı dava açtı. Mahkeme ilk davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu’ raporunun, ‘ÇED yönetmenliğine uygun hazırlanmadığı’ gerekçesiyle iptaline karar verdi.


İkinci olumlu rapor


Enerji şirketinin can suyu miktarını sadece yüzde 2 artırarak yeniden hazırladığı ÇED raporu için ikinci kez ‘olumlu’ kararı alınması sonrasında HES yapımı için çalışma sürdürüldü. Bunun üzerine bölge  yeniden mahkemeye başvurdu. Rize İdare Mahkemesi, 7 ayrı noktada hukuka aykırılık tespit...