02 / 05 / 2024

Kavakpınar kentsel yenileme

Kavakpınar kentsel yenileme

Kavakpınar kentsel dönüşümle değişiyor. Geçtiğimiz Mart ayında imar uygulaması tamamlanan Kavakpınar Mahallesi'nde Pendik Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen park, kültür merkezi, yol ve kaldırım çalışmalarıyla hızlı bir değişim yaşanıyor.

Pendik Kavakpınar Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Pendik ilçesi, 1/5000 ölçekli Kavakpınar Mahallesi'nin bir kısmına ilişkin 15.10.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklama yaptı. İşte İmamoğlu'nun o açıklaması...

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinin detayları belli oldu!

İBB iştiraki KİPTAŞ, Eyüpsultan Yeşilpınar'da başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarında hız kesmiyor. Peki KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Projede hangi alanlar olacak? 

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları tamamlandı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt kısa zaman içerisinde temel atma işleminin gerçekleşeceğini dile getirdi.

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde sevindiren haber!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bir süredir gerginliklere neden olan Eyüpsultan Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde hak sahiplerinin tamamıyla uzlaşma sağlandığını dile getirdi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Eyüp Yeşilpınar kentsel dönüşüm hamlesi!

İBB şirketi Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt, Eyüp Yeşilpınar’daki riskli alanda yapılan kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kavakpınar kentsel yenileme Haberi

Kavakpınar kentsel yenileme

Geçtiğimiz Mart ayında imar uygulaması tamamlanan Kavakpınar Mahallesi'nde Pendik Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen park, kültür merkezi, yol ve kaldırım çalışmalarıyla hızlı bir değişim yaşanıyor. Yapımına geçtiğimiz Mart ayında başlanıla Kavakpınar Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanarak, iç mekan çalışmalarına geçildi. 4 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip kültür merkezinin bünyesinde aile sağlığı merkezi, etüt ve gençlik merkezi, 1SMEK, fitness, minder sporları ve konferans salonları, sergi alanı ve kafeterya bulunacak. Merkezin 2015 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

5 yeni park Kavakpınar Mahallesi'nde bu yıl tamamlanan parklar, zengin donanımıyla dikkat çekiyor. Albayrak Caddesi'nin ardından Farazi ve Küme sokaklardaki parklar da tamamlandı. Farazi Sokak'ta toplam alanı 1.390 metrekare olan parkta halı sahanın yanı sıra çocuklar için oyun grubu, spor tutkunları için fitness alanı ve koşu...