10 / 05 / 2024

kayak merkezleri kayseri erciyes

kayak merkezleri kayseri erciyes

Türkiye ’de uzun yıllardır görülmeyen bir kuraklık yaşanıyor. Barajlar susuz, dağlara da kar düşmüyor. 16 kayak merkezi olan Türkiye’de çoğu tesis açılamadı. Erciyes, yeni pistleriyle kayak gözdesi oldu. Ama pistlerdeki karın yüzde 90'ı yapay...

Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

Küresel olarak yaşanan iklim değişikliği nedeniyle kar yağışının yetersiz olması nedeniyle kayak merkezleri boş kaldı. 20 Ocak’ta başlayacak olan yarıyıl tatilinde termal tesislere yoğun bir ilgi var. Rezervasyonlar yüzde 20 oranında arttı.

Kayseri Erciyes'te 4 yeni otel açıldı!

Kayseri'nin Erciyes Kayak Merkezi'ne 4 yeni otel inşa edildi. İnşa edilen yapıların toplam maliyeti 210 milyon liraya mal oldu.

Kayseri Erciyes'te yatırım yapmak için arsa alanlara uyarı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yatırım yapmak için Erciyes Kayak Merkezi'nden arsa alanlara bazı uyarılar yaptı.

Kayseri Köşk'e sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesm eden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, beş yıldızlı sosyal yaşam merkezleri inşa ediyor.

Kayseri'ye modern sosyal yaşam merkezleri inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi şehrin üç farklı bölgesine beş yıldızlı denilebilecek modern sosyal yaşam merkezleri inşa ediyor.

Radisson Blu Kayseri sömestr döneminde doldu!

Kayseri şehir merkezinde yer alan Radisson Blu Kayseri, şehrin en yeni 5 yıldızlı oteli olarak son yıllarda kayakçıların gözdesi haline geldi.

Erciyes Kayak Okulu 1 Ocak'ta açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes'te açılacak olan Kayak Okulu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, 1 Ocak'ta açmayı planladıkları kayak okulunda uluslararası çapta sporcu yetiştireceklerini belirtti.

Erzurum'daki kayak merkezleri cazibe merkezi olacak!

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. Ziyarette Erzurum'daki kayak merkezleri konuşuldu...

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi yeni yüzüne kavuşuyor!

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars’ın Sarıkamış İlçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.

Kars Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin yolları yeniden yapılıyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan ve Kars İli, Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor. Bu kapsamda kayak merkezine giden yollar yenilenmeye başlandı.

Erzurum'da kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı!

Erzurum'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı.

Palandöken ve Konaklı Kayak merkezleri Erzurum Büyükşehir'in!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devrolduğunu söyledi.

Tarihi Kayaköy’de vahşi yapılaşma engellenemiyor!

Fethiye Belediyesi, 5 bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde artan kaçak inşaatlara engel olmak için mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu

kayak merkezleri kayseri erciyes Haberi

kayak merkezleri kayseri erciyes

Bilim insanlarının "100 yıl kar sıkıntısı olmaz" dediği Erciyes, yeni pistleriyle kayak gözdesi oldu. Ama pistlerdeki karın yüzde 90'ı yapay.



Türkiye ’de uzun yıllardır görülmeyen bir kuraklık yaşanıyor. Barajlar susuz, dağlara da kar düşmüyor. 16 kayak merkezi olan Türkiye’de çoğu tesis açılamadı. Kayseri Erciyes ise son dönemde yaptığı yatırımlarla, yağış olmamasına rağmen suni karla pistlerini açmayı başardı. Her biri 1.5 milyon lirayı bulan 21 kar yapma makinesi ile pistlere sürekli kar püskürtülüyor. 

Yıllardır Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından işletilen Erciyes’teki kayak merkezi, 2005’te Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. O günden bu yana da Erciyes’e kış turizmi için yatırımlar devam ediyor. Yaklaşık 3 yıl boyunca sadece proje üzerinde çalışmalar yapıldı. Erciyes master planı hazırlandı. İnşaatlar başladı. Projenin tamamı şu anda hayata geçirilmiş değil....