01 / 05 / 2024

Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

Küresel olarak yaşanan iklim değişikliği nedeniyle kar yağışının yetersiz olması nedeniyle kayak merkezleri boş kaldı. 20 Ocak’ta başlayacak olan yarıyıl tatilinde termal tesislere yoğun bir ilgi var. Rezervasyonlar yüzde 20 oranında arttı.



Ocak ayında olmamıza rağmen ülkenin büyük bölümüne henüz kar yağmadı. İklim değişikliği ile birlikte yaşanan kuraklık nedeniyle kayak merkezleri yeterli kar yağışını alamayınca tatilcileri de tercihi değişti. 20 Ocak’ta başlayacak olan yarıyıl tatilinde aileler termal tesisleri tercih etmeye başladı.

Sektör temsilcileri yurt dışındaki popüler kayak merkezlerinde de yeterli kar olmadığını belirtirken yarıyıl tatili için rezervasyonlar yüzde 20 oranında yükselirken tatilcilerin ilk tercihi termal tesisleriyle bilinen Afyon, Bursa ve  Ankara  gibi bölgeler ile Sapanca, Ağva, İğneada gibi doğal güzellikleriyle dikkat çeken yöreler oldu.

Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

Rezervasyonlar 5 günlük yapılıyor

Elite World Hotels&Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, yarıyıl tatili döneminde en yüksek doluluk oranının Sapanca’daki tesislerinde olduğunu kaydetti. Rezervasyonların yüzde 80’inin yabancı turistlerden geldiğini belirten Bezaroğlu, şubat ayı itibarıyla daha yoğun bir ilgi beklediklerini ifade etti. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, kar yağışlarının beklenen düzeyde olmaması ile yarıyıl tatili tercihlerini termal otellere yönlendirdiğini belirtti. Rezervasyonlarda termal tesislerin ilgi gördüğünü söyleyen İşler, “Tatil planları daha çok 5 günlük planlanıyor. Ancak geçen yıla göre artış var. Afyonkarahisar hem termal tesislerin merkezi oldu hem de ciddi bir rezervasyon akışı var. Pamukkale, İzmir ve Kızılcahamam’da bir hareketlilik görüyoruz. İklim değişikliğiyle beraber rezervasyonlar da değişti” dedi.

 

 

 

 


Geri Dön