15 / 05 / 2024

Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

Küresel olarak yaşanan iklim değişikliği nedeniyle kar yağışının yetersiz olması nedeniyle kayak merkezleri boş kaldı. 20 Ocak’ta başlayacak olan yarıyıl tatilinde termal tesislere yoğun bir ilgi var. Rezervasyonlar yüzde 20 oranında arttı.



Artık termal ve doğa turizmi gözde oldu

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “Yakın zamana kadar kış turizmi denilince akla kar ve kayak tesisleri geliyordu. Ama son yıllarda değişen iklim şartlarının da etkisi ile termal, kültür ve doğa turizminin payı artırıyor. Şu an Sapanca ve Afyon tarafında bölgelerinde önümüzdeki 2 ay için yüksek doluluk oranları bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

“Yeterli kar yağınca Uludağ yine hareketlenir”

Tatil Sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz kar yağışının bu yıl gecikmesi nedeni ile kayak otellerine olan talepte daralma yaşanırken termal tesisler ile yakın bölge doğa otellerinde artış yaşandığını belirtiyor. Kayak turizminin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmek isteyen ailelerin her zaman öncelikli tercihi olduğunu vurgulayan Küçükyılmaz’a göre Uludağ’da ve diğer kayak merkezlerinde geç başlayan kar yağışıyla beraber yine eski hareketli günleri geri dönecek.

Bilet fiyatları düşünce uçağa ilgi patladı

Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan da erken rezervasyon döneminde kayak otellerine rezervasyon yapanların termal ve doğa otellerine yöneldiğini belirtti. Bu dönemde bilet fiyatlarının yaza göre ciddi oranda düştüğünü belirten Özkan’ın verdiği bilgilere göre yazın 1.100 TL satılan biletler yarıyıl döneminde 395 liradan başlıyor.


Geri Dön