08 / 05 / 2024

kayak sporu türkiye

kayak sporu türkiye

Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: " Kayakta Türkiye'de yeni bir milat oluşturmayı arzu ediyoruz. Kayak Federasyonuna yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Türkiye'nin kalkınması için kayağın öneminin farkındayız" dedi

Türkiye'nin en uzun teleferik tesisi Palandöken'e inşa edilecek!

Erzurum Valisi Otay Memiş, kar kalitesi, yılın 6 ayı kayak yapmaya elverişli, uzun pistleriyle önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'e Türkiye'nin en uzun teleferik tesisinin inşa edileceğini belirtti.

Erol Yarar: Herkes kayacak Türkiye kazanacak!

Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar "Herkes kayacak, Türkiye kazanacak" diye özetlerken, kayak sporunun ülke ekonomisine katkısına vurgu yaptı. Yarar, 2026 Kış Olimpiyatları'nı Türkiye'de gerçekleştirme hedeflerine biraz daha yaklaştıklarını söyledi.

Mall of İstanbul'da Türkiye'nin en uzun kayak pisti bulunuyor!

İkitelli'deki Mall of İstanbul, "Kış Festivali" kapsamında Türkiye'nin en uzun kızak pistine ev sahipliği yapıyor. AVM'nin 300 metre uzunluğunda ve gerçek buzdan oluşturulan kızak pistinde 50 kişi kayak yapabilecek.

Türkiye kayak merkezleri sayısında dünyada 18'inci sırada!

Türkiye'de 10 yıl önce Aralık-Ocak-Şubat aylarında 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu rakam 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. Ayrıca raporda Türkiye'nin kayak merkezleri sayısında dünyada 18'inci sırada yer aldığı da kaydedildi.

Türkiye kış turizminde zirveye oynuyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TÜRSAB) kış turizmi raporuna göre Türkiye kış turizminde artık zirveye oynuyor. Türkiye, kış sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydediyor...

Türkiye kayak turizminde ilerleme kaydediyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TURSAB) kış turizmi raporuna göre, sömestr döneminde kayak keyfinin maliyeti Kartalkaya'da 5 gecelik 3.200 lira, Fransa Alpleri'nde ise uçak bileti dahil 4 bin lira.

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip!

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip. TÜRKİYE Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Türkiye'nin 12 yılda 48 milyar euroluk yatırım ile kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Erol Yarar: 12 yılda 48 milyar Euro yatırımla Türkiye kış turizmi merkezi olur!

Türkiye Kayak Federasyonu’nun yeni Başkanı Erol Yarar, dağ ve karın yoğun olduğu iller için kış turizmi önerdi. Yarar “12 yılda 48 milyar Euro’luk yatırımla Türkiye kış turizminin merkezi olur. Para da 7 yılda geri döner” dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar'dan Atlama Kulelerindeki çökme açıklaması!

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: "Bilirkişi raporları seçimlerden sonra hazır olacaktır. Tahmin ediyorum bir hafta, on güne kadar raporu bakana takdim ederler. Kaymanın neyden kaynaklandığı bilirkişi raporunda ortaya konacak.

Erol Yarar: Kayak sporunda Türkiye'nin dünyada ilk 10'da yer almasını hedefliyoruz!

Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: " Kayakta Türkiye'de yeni bir milat oluşturmayı arzu ediyoruz. Kayak Federasyonuna yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Türkiye'nin kalkınması için kayağın öneminin farkındayız" dedi

Türkiye'deki en iyi 5 kayak oteli hangileri

Kayak sezonu açıldı ve beklenen kar kalınlıklarına ulaşıldı. Şimdi karın keyfini çıkarma zamanı. Turizm şirketlerinden ve farklı profîllerdekİ kayak severlerin tercihleri doğrultusunda Türkiye'nin en iyi kayak otelleri...

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

kayak sporu türkiye Haberi

kayak sporu türkiye


Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, kayak sporunda Türkiye'nin dünyada ilk 10 ülke arasında yer almasını hedeflediklerini söyledi.


Kısa bir süre önce Kayak Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen eski MÜSİAD kurucu başkanı da olan Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yönetimin kayak sporunu daha iyi noktalara getirmek için çalışacaklarını belirtti.


- "Türkiye'nin kalkınması için kayağın öneminin farkındayız"


Ülke genelindeki kayak merkezlerini belli bir standarda getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Yarar, şunları kaydetti:


"Pistlerin güvenliği en önemli konularımızdan biri. Pist güvenliği konusunda mevzuatlarımız çıkacak. Güvenli olmayan pistlerde kayılmamasını temin edeceğiz. Karsızlık sorununun ortadan kalması için asgari standartları yakalayacağız. A bölge dediğimiz yerlerde bu sıkıntı mutlaka ortadan kalkacak. Biz bunun teminatı olacağız. Bütün belediye başkanlarıyla konuştuk. Bu sorunlar bitecek artık Türkiye'de. Yani standartlaşacak. Çünkü biz...