28 / 04 / 2024

Erol Yarar: 12 yılda 48 milyar Euro yatırımla Türkiye kış turizmi merkezi olur!

Erol Yarar: 12 yılda 48 milyar Euro yatırımla Türkiye kış turizmi merkezi olur!

Türkiye Kayak Federasyonu’nun yeni Başkanı Erol Yarar, dağ ve karın yoğun olduğu iller için kış turizmi önerdi. Yarar “12 yılda 48 milyar Euro’luk yatırımla Türkiye kış turizminin merkezi olur. Para da 7 yılda geri döner” dedi.



Bir dönem MÜSİAD başkanlığı da yapan Türkiye Kayak Federasyonu’nun yeni Başkanı Erol Yarar, ‘Bir Ekonomik Kalkınma Modeli: Kayak Sporu’ başlıklı projesini gazetecilerle paylaştı. Yarar, Türkiye’nin, 12 yıla yayılarak gerçekleştirilecek 48 milyar Euro’luk yatırımla, kış sporları merkezi haline gelebileceğini ve coğrafi nedenlerle dünyada Kış Olimpiyatları düzenleyebilen çok az sayıda ülke arasına katılabileceğini söyledi. Bölgesel kalkınmayı sağlayan tek sporun dünyada ‘kayak sporu’ olduğunu, spor ve kayak sektörüne yapılan yatırımların 7 yıl gibi kısa bir sürede geri döndüğünü vurgulayan Yarar “Avusturya’nın en önemli gelir kaynağı kış turizmi ve kayak. Avusturya’ya getirisi 44.1 milyar Euro” dedi.


‘Doğu kayaksız kalkınamaz’


Türkiye’de yüksek dağ sayısının kayak sporu için bulunmaz bir nimet olduğunu belirten Yarar “Ülkemizin doğusu yüksek dağlarla kaplı. Doğuyu kayaksız kesinlikle kalkındıramazsınız. Doğunun tek kurtuluşu kayak sporu. Doğu bölgelerini kış turizmine kazandırmak hem Türkiye’yi bölgenin turizm merkezi yapacak hem de ülkede yaratacağı kaynak ile sosyal barışı sağlayabilecek bir ekonomik atılım” diye konuştu. “Türkiye’nin doğu bölgelerinde petrol aranmasına gerek olmadığını da kaydeden Yarar “Beyaz petrol (kar ve dağ) daha kıymetli. Paramızı bunu canlandırmak için kullanalım” dedi. Yarar, bölgenin kayak merkezi olması durumunda Türk ekonomisinin büyük ivme kazanacağını da kaydettİ.


Birol Keleş


Geri Dön