16 / 05 / 2024

Kayakapı Mahallesi restorasyon çalışmaları

Kayakapı Mahallesi restorasyon çalışmaları

UNESCO destekli kültür turizmi projesi Kayakapı’da 5 farklı uygarlığa ait binalardan 40’ının restorasyonu bitirildi. Proje ile turistlere Ortaçağ ortamında yemek, sanat, çanak-çömlek ve şarap yapımı gibi imkanlar sunulacak.

Ürgüp Belediyesi 3 bin metrekarelik arsa satacak! 

Nevşehir İli Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir Ürgüp Kayakapı Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın yüz ölçümü 3 bin 40 metrekare olara belirtildi.

Nevşehir Ürgüp'te 5 taksitle arsa satılıyor! Arsa alacaklara büyük fırsat!

Nevşehir Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Kayakapı Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Ürgüp'te yer alan arsanın fiyatı ve metrekaresi ne kadar? 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Büyükada Karanfil Mahallesi Kadıyoran Caddesi'nde restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. İşte detaylar...

Alper Taşdelen'den Saraçoğlu Mahallesi projesi önerileri!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Saraçoğlu Mahallesi restorasyon projesiyle ilgili kamusal öneriler geliştirdi. Taşdelen, bu önerileri açıkladı.

TMMOB'dan Saraçoğlu Mahallesi restorasyonuna dava!

TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, devam eden davalara rağmen Saraçoğlu Mahallesi’nde yapılan “restorasyon çalışmasını” bir kez daha yargıya götürdü. 

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Denizli'de 219 yıllık cami restorasyon bekliyor! 

Denizli'de 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi'nde 219 yıllık cami restorasyon bekliyor. 

Ürgüp'te yeni oteller yapıldığı iddiası mecliste!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Kayakapı Mahallesi'nde peri bacalarının kesilerek yol açıldığı ve yol olan yerlere otel yapıldığına dair iddialar TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Şahinbey Boyacı Mahallesi'nin çehresi değişiyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Boyacı Mahallesi’ne gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını inceledi.

Nevşehir Beyler Konağı'ndaki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Nevşehir'in Camicedid Mahallesi'ndeki tarihi Beyler Konağı’nda Belediye tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bems Restorasyon ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bems Restorasyon ve İnşaat Limited Şirketi, Mehmet Zeki Çolak tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Ağustos'ta Üsküdar, Kuzguncuk Mahallesi'nde kuruldu.

Delya Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Delya Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yakup Delibalta Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 30 Mayıs'ta Şişli, Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi'nde kuruldu.

Mimar Restorasyon ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Restorasyon ve Sanayi Limited Şirketi, Suat Diksin tarafından 25 bin sermaye ile 27 Mayıs'ta Kağıthane, Merkez Mahallesi, Eyüp Sultan Caddesi'nde kuruldu.

Kayakapı Mahallesi restorasyon çalışmaları Haberi

Kayakapı Mahallesi restorasyon çalışmaları

UNESCO destekli kültür turizmi projesi Kayakapı’da 5 farklı uygarlığa ait binalardan 40’ının restorasyonu bitirildi. Proje ile turistlere Ortaçağ ortamında yemek, sanat, çanak-çömlek ve şarap yapımı gibi imkanlar sunulacak.


NEVŞEHİR - Kapadokya’nın kendine özgü tarihi dokuları arasında yer alan Ürgüp’ün Kayakapı Mahallesi, uygulanması devam eden UNESCO destekli bir proje ile kültür turizminde görücüye çıkmaya hazırlanıyor. 


UNESCO'nun ‘Dünya Mirası Listesi’nde yer alan mahallede, 40’a yakın tarihi yapının restoresi bitti. Etap etap yürütülen restorasyon çalışmaları 6 yılda tamamlanacak ve Kayakapı, özgün mimari dokusu korunmuş olarak turizme kazandırılmış olacak.


Roma’dan günümüze, 5 farklı uygarlığa ait birçok tarihi değeri bir arada barındıran mahallede, “Kayakapı Kültürel ve Doğal Çevre Koruma ve Canlandırma Projesi” adı altında 2011 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları, Dinler Turizm’in bünyesinde oluşturulan Kayakapı Turizm Yatırım AŞ...