15 / 05 / 2024

Kayaköy turizm projeleri

Kayaköy turizm projeleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçmişi MÖ 3000'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy Ören yerini mimari yapısını koruyarak yapacağı restorasyon çalışması ile kültür turizmine kazandırmayı hedefliyor

Kayaköy, turizme kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, geçmişi MÖ 3000 'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy Ören yerinin kültür turizmine kazandırması için çalışma yürütülüyor.

Antalya Meidan Plaza'da yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı!

Akdeniz bölgesinde yatırım ve yaşam değeri yüksek projeleri hayata geçiren Aderan Global, Meidan Plaza projesi yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı sunuyor. İşte ayrıntılar...

Değirmenköy Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değirmenköy Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Ayberk Kılıç, Bayram Alan ve Emre Yusuf Sarıca ortaklığında kuruldu.

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Birol Kkocagöz ve Mehmet Kamil Atkın ortaklığında kuruldu.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Zeytinlik Mahallesi, 564 ada'ya ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.04.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 oranına yükseliyor.

İsra Holding'in AVM ve turizm projeleri bakanlara tanıtıldı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği üyesi olan İsra Holding’in alışveriş merkezi ve turizm projelerini tanıttı.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Mahallesi, 774 ada, 62 ve 63 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Şeherli tarafından kuruldu.

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

TOKİ Denizli Merkezefendi Kayaköy 2021 başvuruları başladı!

TOKİ Denizli Merkezefendi Kayaköy projesinde yer alan 22 adet konut için başvurular bugün itibariyle başladı.

Kurnaköy Turizm Ve Tarım Anonim Şirketi kuruldu!

Kurnaköy Turizm Ve Tarım Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon 692 bin 34 TL sermaye bedeli ile Alev Özsan, Ethem Alp Özsan, Yusuf Can Özsan, Ayşegül Kiper ve Hüseyin Hüsnü Akın ortaklığında kuruldu.

Kayaköy turizm projeleri Haberi

Kayaköy turizm projeleri

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, geçmişi MÖ 3000'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy Ören yerinin kültür turizmine kazandırması için çalışma yürütülüyor. Rumların 1922'deki mübadelede Yunanistan'a gönderilmesinden sonra boşalan Kayaköy'deki taş evlerin, proje kapsamında restore edilip kültür turizmine hizmet etmesi planlanıyor. 

Kayaköy'ü ziyaret eden Muğla Valisi Amir Çiçek, ören yerinin tarihi ve mimari yapısı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyunda Kayaköy'e oteller yapılarak mimari özelliğinin bozulacağı yönünde yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kayaköy'iin kültür turizmine kazandırılmasıyla ilgili bakanlık düzeyinde çalışmalar yürütüldüğünü bildiren Çiçek, projenin bölgeyi turizme açarken mimari yapısını koruyacak şekilde planlandığını ifade etti. Çiçek, ören yerindeki bina, kilise ve diğer yapıların bugüne kadar korunduğunu ve tescil altına alındığını vurguladı. Kayaköy'iin turizme kazandırılmasıyla ilgili...