06 / 05 / 2024

kaydit

kaydit

KAYTİD Başkan Yardımcısı Eğlenceoğlu: "Erciyes hem doluluk oranları hem de kar yağışı açısından tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor. Sezon henüz bitmedi ama bu yıl Erciyes'in yılı oldu diyebiliriz" dedi.

kaydit Haberi

kaydit

Kayseri Turizmciler Derneği (KAYTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Eğlenceoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes'te çok uzun yıllar sonra ilk defa mart ayında bu kadar yoğun kar yağışı gördüklerini söyledi.


Aralıklarla devam eden yağışla birlikte kar kalınlığının pistlerin olduğu bölümde 2 metrenin üzerine çıktığını ifade eden Eğlenceoğlu, şunları kaydetti:


"Önceki yıllarda Erciyes de dahil olmak üzere birçok kayak merkezinde mart ayında kar kalmazdı ama bu yıl çok bereketli geçiyor. Mart ayının sonuna yaklaşmamıza rağmen halen yağış devam ediyor. Bu da sezonun nisanın sonuna kadar uzamasını sağlayacak. Kayak merkezindeki işletmeler kar olursa kazanç elde edebiliyor. Bu nedenle karın çok yağması ve sezonun uzaması turizmcilerin yüzünü güldürüyor. Ne kadar çok kazanırsak gelecek yıla o kadar fazla yatırım yapma imkanımız doğuyor."


Eğlenceoğlu, yapay kar makinelerine güvenerek, tur...