19 / 05 / 2024

kayıhan çarşısı nerede

kayıhan çarşısı nerede

Bursa Tarihi Kayıhan Çarşısı esnafı bugünlerde yeniden eski canlılığını yeniden kazanmak, çarşının yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelebilmesi için yetkililerden destek bekliyor....

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı'nın yıkımı davalık oldu!

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı’nın yıkılmasını istemeyen esnaf, davalık oldu. Esnaf, ''Mevcut binalar restore edilerek korunsun. Esnafı imha yoluna değil, ihya yoluna gidelim.” diye çağrıda bulundu.

Vişne Han Kapalı Çarşısı ile ticaretin kalbi Yıldırım'da atacak!

Yıldırım Belediyesi'nin Vişne Caddesinde yapacağı ve 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın bünyesinde ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar ve kapalı otopark bulunacak.

Kayıhan Yapı Cordella Kartal ödemeleri!

Kayıhan Yapı Cordella Kartal ödemeleri kapsamında 60 ay sıfır faiz avantajı sunuluyor. Cordella Kartal Evleri üç blok olarak Kayıhan Yapı tarafından hayata geçirildi....

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

Silifke'deki Tarihi Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Silifke Belediyesi şehir merkezinde olmasına rağmen, yıllardır hizmet almayan Taşhan Sokaktaki Demirciler Çarşısının alt yapı ve parke döşeme hizmetlerini gerçekleştiriyor.

Kutlu Sevinç Kayıhan kimdir?

Halen Gebze Teknik Üniversitesi’nde 2013 yılından beri doçent olarak çalışmalarını sürdürmekte olan Kutlu Sevinç Kayıhan kimdir? Kutlu Sevinç Kayıhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Kutlu Sevinç Kayıhan..

Esenler'e Esnaf Hanımlar Çarşısı geliyor!

İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Esenler Belediyesi'nin hazırladığı projelerden ilki İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi, ikincisi ise Esnaf Hanımlar Çarşısı Projesi.

Tarihi Konya Çarşısı Restorasyon Projesi'ne ödül!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Tarihi Konya Çarşısı Restorasyon Projesi dünyanın sayılı yenileme projelerinden birisi. 2 bin 687 bağımsız bölüm ve işyeri yeniden düzenlendiği, çatıları dahil yeniden yapıldı” dedi.

Esenler'e Hanımlar Çarşısı geliyor!

Türkiye'ye örnek olacak projelerin altına imza atan Esenler Belediyesi, yakın zamanda açacağı Esnaf Hanımlar Çarşısı ile Esenler'de yaşayan kadınları iş hayatına kazandıracak.

1944 yılında Mısır Çarşısı'nda dükkanların kirası 1.200 lira!

1944 yılında Mısır Çarşısı'nı tanzim ederek çarşıda bulunan dükkanları kiraya veren İstanbul Belediyesi, çarşıda bulunan dükkanların senelik kirasını bin 800 liradan bin 200 liraya indirmiş.

Meram Bedesten Çarşısı'nın değeri artacak!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla kahvaltı yaptı. Programa esnaf oda başkanları, Bedesten Çarşısı esnafı, meclis üyeleri ve başkan yardımcıları katıldı.

Konya'nın Bedesten Çarşısı'nda dönüşüm başlıyor!

Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Toru: "kentsel dönüşüm çalışmalarını etap etap yaparak ve ilk kısmına 2 yıl içinde başlayacak şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. " dedi.

kayıhan çarşısı nerede Haberi

kayıhan çarşısı nerede

Bursa’nın en eski tarihi çarşılarından olan Kayıhan yeniden eski canlılığına kavuşmak için gün sayıyor. 


Tarihi Kayıhan Çarşısı esnafı bugünlerde yeniden eski canlılığını yeniden kazanmak, çarşının yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelebilmesi için yetkililerden destek bekliyor. Bursa Esnaf Platformu ve Kayıhan Bıçakçılar Çarşısı yönetiminin destek verdiği dönüşüm projesi kapsamında Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Samet Ercoşkun’a brifing verildi. 


Bölgenin özellikle turizme kazandırılması ve kentimize gelen turistlerin çarşıda daha fazla zaman geçirebilmesi için bir dizi dönüşüm uygulamasından geçmesi gerektiğinin altını çizen Bursa Esnaf Platformu Başkanı Fehmi Duban, “Bölgemizin yeniden ivme kazanması için dönüşüme ihtiyacı vardır. Özellikle yerli ve yabancı turistlerimizin uğrak yeri haline gelebilmesi için bölgede mutlaka hediyelik eşya çarşısına ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu. 


Bünyesinde 22 kadın derneğinin bulunduğu Bursa Üreten...