05 / 05 / 2024

kaymakam kanun

kaymakam kanun

Kaymakamlık görevi ve kaymakamlar ile ilgili usul ve esaslar, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında yer alıyor. Kaymakam, ilçenin genel yönetiminden sorumlu oluyor. İşte kaymakamlık kanunu..

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; kadastrosu veya tapulanması yapılmış yerlerin pafta zemin uyuşmazlıklarının çözümünde mevcut kadimden beri zilyetliğin zemininin esas alınması öngörülüyor..

Tezcan Karakuş Candan'dan İşgücü Kanun Tasarısı açıklaması!

Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'na meslek örgütlerinin tepkisi devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da tasarıya tepki gösterdi.

İşgücü Kanun Tasarısı Türk mimarları etkileyecek mi?

İşgücü Kanun Tasarısı ile yabancıların Türkiye'de çalışma koşulları sil baştan değiştiriliyor. Türkiye’de yapılacak projelerde çalışacak yabancı mimar ve mühendisler için, Mimar ve Mühendisler odaları devre dışı bırakılıyor.

Çetin Osman Budak'tan İşgücü Kanun Tasarısı açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, TBMM'ye sunulan "Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı" hakkında açıklamalarda bulundu. Budak, kanun tasarısının Türk mimarları olumsuz etkileyeceğinden bahsetti.

İşgücü Kanun Tasarısı mimarları işsiz mi bırakacak?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı hakkında konuştu. Yarkadaş, “Tasarı mühendis ve mimarları düşük ücrete ve işsizliğe terk edecek. Yüzbinlerce işsizin bulunduğu sektöre yenileri eklenecek”dedi.

Mehmet Tüm'den yoksullara konut verilmesi hakkında kanun teklifi!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi"ni meclise sundu. Teklife göre, konut tahsisinde aile olma şartı aranacak.

Hakan Yavuz'dan Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'na tepki!

Hakan Yavuz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda “Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı” görüşülüp hükümetçe teklif edilen tasarıya tepki gösterdi.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi meclis gündeminde!

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi mecliste konu oldu. İstanbul Milletvekili Didem Engin, Mersin Akkuyu için getirildiği söylenen bir düzenlemenin herhangi bir kıyı ya da askerî bölge için de uygulanabileceğini söyledi..

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

Belediye kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

Akın Üstündağ'ın ilk imza sahibi olduğu 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 12 Mayıs'ta TBMM başkanlığına geldi. Kanun teklifi 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona sunuldu.

Büyükşehir belediyesi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Mayıs ayının başında TBMM başkanlığına sunuldu. Teklif, 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona geçti.

Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni!

9 Şubat 2015 tarihinde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na gönderilen bu kanun teklifi, halen emlakçıların gündeminde. İşte Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni..

2/B araziler için kanun teklifi verildi!

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, büyük bir kitlenin yaşadığı mülkiyet sorununun çözümlenmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Bu kanun teklifinin gündeme alınması için mecliste konuşma yaptı..

kaymakam kanun Haberi

kaymakam kanun

Kaymakamlık kanunu!

Kaymakam, ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en yetkili kamu görevlisi olarak tanımlanıyor. Kaymakamlık görevi ve kaymakamlar ile ilgili usul ve esaslar, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kanun, 18 Haziran 1949 tarihinde 7236 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kaymakamlık kanunu olarak nitelendirilen 5442 sayılı kanunun 3. bölümü aşağıda yer alıyor:


BÖLÜM: III

İlçe İdaresi ve Teşkilatı

Madde 27 – İlçe genel idaresinin başı ve mercii kaymakamdır.


Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat (Dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat hariç) kaymakamın emri altındadır .


Madde 28 – İlçedeki genel idare teşkilatının başında bulunanlar ilçe idare şube başkanlarıdır. Bunların emri altında çalışanlar ilçenin...