30 / 04 / 2024

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu

Konut kredisi kullanan kimselere kaynak kullanımı destekleme fonu muafiyeti uygulanıyor. Peki, konut kredisinde kaynak kullanımı destekleme fonu nedir? Konut kredisinde bu muafiyet kalkacak mı?

Kentsel dönüşümde vatandaşın faiz desteğinin yarısı devletten!

Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, riskli evini boşaltan vatandaşın kullanacağı faiz desteğinin yarısını devlet, yarısını müteahhit karşılayacak

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

3. havalimanının inşaatında yüzde 80 yerli kaynak kullanılıyor!

Yapımı süren 3. Havalimanı’nın yüzde 38’lik bölümü tamamlanırken inşaatta yerli kaynak kullanımı yüzde 80’e ulaştı. İlk etabı toplam 6 milyar euroya mal olacak projede inşaat giderlerinin önemli bölümü Türkiye’de kalacak.

Kentsel dönüşüm için 2 milyar liralık kaynak kullanıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2016 bütçesiyle ilgili sunum yapan Bakan Sarı, "Kentsel dönüşümde bugüne kadar 2 milyarTL kaynak kullanıldı" dedi

Konut kredisi KKDF muafiyeti var mı?

KKDF, Kredinin faiz ve anapara kur farkı üzerinden belirli oranlarda hesaplanan ve müşteriden tahsil edilen, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi KKDF muafiyeti var mı?

İkinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?

Uzun vadeli ve düşük faiz oranlı olan konut kredilerinde, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) muaf tutuluyor. Peki, yeni düzenleme ile ikinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?

Konut kredisinde KKDF muafiyeti kalkıyor mu?

Bireysel kredilerde alınan kaynak kullanımı destekleme fonu, konut kredilerinde sıfır oranlı olarak uygulanıyor. Peki, yeni kalkınma planı esaslarına göre konut kredisinde KKDF muafiyeti kalkıyor mu?

Konut kredisinde kaynak kullanımı destekleme fonu nedir?

Konut kredisi kullanan kimselere kaynak kullanımı destekleme fonu muafiyeti uygulanıyor. Peki, konut kredisinde kaynak kullanımı destekleme fonu nedir? Konut kredisinde bu muafiyet kalkacak mı?

Kentsel dönüşüm için 1 milyar TL'yi aşkın kaynak kullanıldı!

Kentsel dönüşüm için 1 milyar TL'yi aşkın kaynak kullanıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm için bu güne kadar 1 Milyar TL’yi aşkın kaynak kullandıklarını ifade etti.

'Kentsel dönüşüm için 1 milyar lira kaynak kullanıldı'

Bakanlık olarak kentsel dönüşümü koordine ettiklerini ve desteklediklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, 'Bugüne kadar 1 milyar lirayı aşkın kaynak kullanılmıştır' dedi. İşte açıklamalar...

Kentsel dönüşüme 1 milyar TL kaynak kullanıldı!

İdris Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların mağdur olmaması için en ileri derecede hassasiyet gösterdiklerini belirterek, "Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1 milyar lirayı aşkın kaynak kullanıldı" dedi.

Kentsel dönüşüm için toplam 1 milyar TL kaynak kullanıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların mağdur olmaması için en ileri derecede hassasiyet gösterdiklerini belirterek, “Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1 milyar lirayı aşkın kaynak kullanıldı” dedi.

Konut kredisinde KKDF ve BSMV muafiyeti kaldırılacak mı?

BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir. Konut kredisinde KKDF ve de BSMV muafiyeti kaldırılacak mı? İşte cevabı...

Vergilerin konut kredilerinden de alınması gündemde!

KrediPazari.com'un Habertürk'ten edindiği bilgilere göre, Vergilerin konut kredilerinden de alınması gündemde. BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir.

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu Haberi

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu

Konut kredisinde kaynak kullanımı destekleme fonu nedir?

Kaynak kullanımı destekleme fonu (KKDF), kredinin ana parası ve faizi üzerinden hesaplanan ve bankaların müşteriden bir kereliğine tahsil ettiği bir fon olarak tanımlanıyor.


Kredi ile ilgili mevzuat esaslarına göre bu fon konut kredilerinde sıfır oranlı olup; diğer idade ile konut kredisinde KKDF vergisi alınmıyor. 


Buna karşın bireysel kredilerde bu vergiler alınıyor. Konut İpotekli Krediler de bireysel krediler kapsamına girdiği için KKDF ve BSMV vergileri kredi ödemelerine dahil ediliyor. 


Vergi istisnaları:

Eski uygulamada  

Sadece konut kredilerinde KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) muafiyeti var;

BSMV ( Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi) alınıyor;

Kredi sözleşmeleri damga vergisinden muaf;

Tapu harçları alınmıyor.


Mevcut uygulamada

KKDF muafiyeti var;

BSMV’den istisna sözkonusu( yani BSMV alınmıyor). Örneğin %1.6 faizle 100000 YTL konut kredisi kullanan bir kişi aylık ortalama 50-80 YTL...