29 / 04 / 2024

Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

Türkiye’nin deprem üretecek canlı fayları son teknolojiyle tespit edildi. 150 olarak bilinen diri fayın 326 olduğunu ortaya çıkaran araştırmaya göre İstanbul’un merkezinde ise diri fay bulunmuyor

Elektriğe Ekim'de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

"1 Ekim’de elektriğe zam yapılacak mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar dün Ankara'da bir araya geldi. Peki elektriğe Ekim'de zam gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller ile bir araya geldi.

Bakan Taner Yıldız'dan İdeal Kentler Zirvesi'ne destek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ASİAD’ın yeni seçilen Yönetim Kurulu’nu kabulünde, ASİAD tarafından düzenlenecek “İdeal Kentler Zirvesi”ne memnuniyetle katkı vereceklerini söyledi.

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali'ni Bakan Taner Yıldız açtı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) açılış törenine katıldı..

İdris Güllüce Taner Yıldız'a vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün Ukrayna Cumhuriyeti’ne gidecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ’ın dönüşüne kadar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na vekalet edecek.

Taner Yıldız'dan kayıp kaçak bedeli açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik parasını ödemeyenlerle alakalı, onların tahsiliyle alakalı kararlılığımız devam edecek çünkü ödeyenin de hakkını bu vesileyle korumamız lazım" dedi.

Taner Yıldız'dan doğalgaz ve elektrik zammı açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının bu ay zamlı geldiği iddialarıyla ilgili ''Elektrik fiyatlarına gizli veya açık zam yapmadık. Yapsak söyleriz zaten'' dedi.

Taner Yıldız: Elektriğe gizli ya da açık zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik fiyatlarına gizli veya açık bir zammın söz konusu olmadığını bildirdi. Bakan Yıldız, elektrik faturalarının yüksek geldiği yönündeki iddiaları yanıtladı..

Bakan Yıldız'dan doğalgazda indirim sinyali!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgazda indirim beklentisiyle ilgili, "Son 12 yılda ilk defa, satılan fiyattan aşağı düşme imkanı var." açıklamasını yaptı.

Taner Yıldız'dan elektrik ve doğalgazda indirim açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin doğalgazı 6 yıl önceki fiyattan kullandığını, petrol fiyatlarının son 7 aydır düşüşe geçmesine rağmen doğalgazın 50 dolar seviyesinden satıldığını vurguladı.

Bakan Yıldız: Elektrik borçları yapılandırılsın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır'da belediyenin borçlarından dolayı dağıtım şirketlerinin elektrik ve su kesintisi yapmasıyla ilgili tartışmalara değindi. Bakan Yıldız şunları söyledi:

Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Haberi

Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız


Enerji Bakanlığı, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü kanalıyla yaptırdığı ‘fay’ araştırmasıyla Türkiye’nin deprem üretecek diri faylarının röntgenini çekti. Bugüne kadar 150 diri fayın olduğu bilinen Türkiye’de, aslında 326 fayın olduğunu ortaya çıkaran ‘Türkiye Diri Fay Haritası’ tehlikenin büyük olduğunu ortaya koyarken, İstanbul’un merkezinde ise ‘diri fayın’ olmadığını tespit etti. Araştırmayla ilgili verileri açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA Genel Müdürlüğü’ndeki toplantıda, Türkiye’nin jeolojik konumu nedeniyle dünyada deprem tehlikesi en yüksek olan ülkelerden biri olduğunu söyledi.


MTA’nın en son 1992 yılında hazırlamış olduğu Türkiye Diri Fay Haritası’nın son teknolojik ve bilimsel yenilikler kullanılarak 8 yılda tamamlandığını kaydeden Yıldız, 780 bin kilometrekarelik bütün kara parçasının tamamının incelendiğini ve yeni haritanın oluşturulduğunu söyledi. Yıldız, söz konusu haritanın da web...