29 / 04 / 2024

kaynarca tuzla metrosu

kaynarca tuzla metrosu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasındaki metro ağını Tuzla’ya uzatıyor. Tuzla’nın ulaşımında büyük önem taşıyan metro hattının yapım ihalesi 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilecek.

Kaynarca metrosu son durum!

Kartal Kaynarca metrosu 2012 yılında hizmete açılan Kadıköy Kartal metro hattının Kaynarca'ya kadar uzatılması kapsamında hayata geçiriliyor. Kaynarca metrosu son durumunda inşaatların başladığı bilgisini verebiliriz...

İstanbullular dikkat: 3 yeni metro hattı geliyor

Kredi onayı alınarak Kaynarca-Tuzla, Mahmutbey-Bahçeşehir ve Ümraniye-Göztepe metro hatları için finansman sağlandı. İşte detaylar...

Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattında TBM çıkış töreni yapıldı! 

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda 2 TBM çıkış töreni bugün yapıldı. Tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Ekrem İmamoğlu'na Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu için borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borç alabilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile yetki verildi. 

Kaynarca - Pendik - Tuzla metro hattında TBM kazıları başladı!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM bugün iniyor!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM yarın iniyor!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu Nisan 2023’te açılacak!

Toplam 4,1 kilometre uzunluğuna sahip Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nda çalışmalar hızla tamamlanıyor. 8 istasyonlu metro hattının Nisan 2023’te hizmete açılması planlanıyor. 

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kaynarca ( Tavşantepe ) Tuzla Metro Hattı ve Pendik ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 11.07.2019 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı inşaat alanında incelemede bulunarak görevlilerden inşaat hakkında bilgi aldı.

Şadi Yazıcı’dan Ekrem İmamoğlu'na Tuzla metrosu çağrısı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kaynarca - Pendik - Tuzla Metro Hattı'yla ilgili olarak, "Metro’nun da sahile kadar uzatılmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı inşaatı yeniden başladı! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı durdurulan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatına yeniden başlandığını açıkladı. İmamoğlu, "İhalenin güncellenmiş bedeli 2 milyar 340 milyona tekabül ediyor" dedi...

Kaynarca-Pendik-Tuzla metrosunda çalışmalar yeniden başlıyor! 

İBB, yapımı 2 sene önce duran bir metro hattını daha aktif hale getirmek için çalışmalara başlıyor. Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’ndaki çalışmalara 3 Şubat Pazartesi günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak törenle başlanacak...

Kaynarca-Tuzla-Pendik Metrosu'nun yapımı başlıyor!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattında kredi sorununu çözdüklerini açıkladı. Ongun, "Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz. Bu hattımız 1 milyon yolcuya hizmet verecek" şeklinde konuştu.

kaynarca tuzla metrosu Haberi

kaynarca tuzla metrosu


İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı Tuzla’da metro heyecanı yaşanıyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projeleri ile hızlı bir gelişim ve değişim yaşayan Tuzla’da ulaşım alanında yapılan projelere metro da ekleniyor. Kadıköy-Kartal hattında hizmet veren Anadolu Yakası metrosunun Tuzla’ya uzanması konusunda verilen müjde, ihale tarihinin belli olmasıyla yaşanan sevinci arttırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, resmi web sitesinde 8 adet istasyona sahip yaklaşık 12 kilometre uzunluğundaki Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri ihale ilanını yayınladı. İlana göre, İBB Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, ihaleyi 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 10.00’da gerçekleştirecek. 


Yazıcı: Tuzla’ya Ulaşım Artık Çok Daha Kolay

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Anadolu yakası...