29 / 04 / 2024

Kaynarca-Pendik-Tuzla metrosunda çalışmalar yeniden başlıyor! 

Kaynarca-Pendik-Tuzla metrosunda çalışmalar yeniden başlıyor! 

İBB, yapımı 2 sene önce duran bir metro hattını daha aktif hale getirmek için çalışmalara başlıyor. Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’ndaki çalışmalara 3 Şubat Pazartesi günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak törenle başlanacak...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapımı 2 yıl önce duran bir metro hattını daha aktif hale getirmek için çalışmalara başlayacak. İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 3 Şubat Pazartesi günü Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek törenle, 12 km’lik 8 istasyonlu Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nda çalışmalar yeniden başlayacak. İBB, Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla raylı sistem yatırımlarına hız kazandırdı. Yeniden inşaatlarına başlanan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Ümraniye-Göztepe-Ataşehir metrolarından sonra, yapımı 2 yıl önce duran Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nda da çalışmalar devam ettirilecek.

“Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı Yapım İşleri Yeniden Başlama Töreni”, 3 Şubat Pazartesi günü saat 13:00’te Pendik’te yapılacak. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut ve diğer İBB bürokratları ile yüklenici firmaların yöneticileri katılacak.

Toplam uzunluğu yaklaşık 12 kilometre olan 8 tane istasyonu bulunan bağımsız  2 metro hattı yapılacak. Hattın 2022'nin sonunda işletmeye alınması hedefleniyor.

1.Hat: Tavşantepe-Tuzla Hattı; 7,7 km uzunluğunda ve 6 istasyon bulunuyor.)

2.Hat: Pendik Merkez-Kaynarca Hattı (Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Hattının devamı); 4,1 km uzunluğunda ve 2 istasyonu var)

KAYNARCA-PENDİK-TUZLA METRO HATTININ YOLCULUK SÜRELERİ 
     

Tuzla-Tavşantepe 11 dakika      
Tuzla-Kadıköy 51 dakika      
Tuzla-Yenikapı 65 dakika      
Tuzla-Ümraniye 51 dakika    
Pendik Merkez-Kaynarca 3 dakika
Pendik Merkez-SG Havalimanı 15 dakika
Pendik Merkez-Sultanbeyli 35 dakika

PROGRAM BİLGİSİ:
Yer: Pendik Merkez Şantiye
Tarih: 3 Şubat 2020 Pazartesi
Saat: 13:00

Kaynarca-Tuzla-Pendik Metrosu'nun yapımı başlıyor!

 


Geri Dön