05 / 05 / 2024

kayseri kalesi turizm

kayseri kalesi turizm

Türkiye'nin ayakta kalabilen tek 'sitedal' kalesi olarak bilinen Kayseri Kalesi, zemininde sanatçılar sokağı, 3 metre altında arkeloji müzesinin olduğu bir kültür sanat merkezi olarak turizm sektörüne açılıyor...

Kayseri'de 2 adet otel arsası satılıyor! İhalesi 25 Nisan'da! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Belediyeye ait olan, Melikgazi ilçesi, Erciyes Mahallesi 8859 ada 17 parsel ve 8859 ada 18 parselde bulunan turizm tesis alanı (otel) arsalarını satıyor. Peki arsaların fiyatları ne kadar? 

Kayseri Büyükşehir, Erciyes'te turizm imarlı arsa satacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Erciyes'te turizm tesis alanı imarlı otel arsası satıyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Aksa Turizm, otelleri ile Bodrum'a açılıyor!

Aksa Turizm İşletmeleri, Kayseri'deki Mirada Oteli’ni yeniden işletmeye aldıktan sonra farklı yatırımlar için kolları sıvadı. Mirada Otel ile kentte 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Aksa Turizm, Bodrum'a açılıyor.

Kayseri Tomarza'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberinde bulunan heyet Tomarza ilçesinde bulunan tarihi yapıyı inceledi.

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tarihi Kayseri Kalesi Ekim ayında hizmete açılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Tarihi Kayseri Kalesi, Başkan Büyükkılıç tarafından tanıtılacak

Kayseri Kalesi'ndeki restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi'nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla ve Kubulay Kurutaş ortaklığıyla kuruldu. 

Bodrum Kalesi'nin ilk etabı 15 Mayıs'ta açılacak!

Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'nin ilk etabının 15 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Seddülbahir Kalesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

kayseri kalesi turizm Haberi

kayseri kalesi turizm
Türkiye'nin ayakta kalabilen tek 'sitedal' kalesi olarak bilinen Kayseri Kalesi, zemininde sanatçılar sokağı, 3 metre altında arkeloji müzesinin olduğu bir kültür sanat merkezi olarak turizm sektörüne açılıyor. Kale içindeki arkeloji müzesinde Asurlulardan Romalılara geniş bir tarih sürecine ait eserler sergilenecek.

Tarihi Kayseri Kalesi, içinde arkeoloji müzesinin de yar alacağı kültür ve sanat merkezine dönüştürülüyor. Geniş katılımlı bir yarışmanm ardmdan projesi hazırlanan Kayseri 2. Arkeoloji Müzesi, dikdörtgen yamuk tekniğine göre inşa edilmiş kalenin zemininde yer alacak. Müzede, başta Kültepe kazılarında elde edilen Asur ticaret kolonilerine ait çivi yazılı tabletler olmak üzere, Kaniş-Karum'dan Romalılara kadar yörede bulunan birçok uygarlığa ait arkeolojik eserler sergilenecek. Projeyi, tarihsel dokuya zarar vermeden hayata geçirmeye odaklanan belediye, kale içinde başlatılacak yeni düzenleme ve imar çalışmaları öncesi, tarihi...