03 / 05 / 2024

kayseri kent imar planı

kayseri kent imar planı

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi’nin Kent Tartışmaları programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, mimarlar, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

OSB yatırımında yeni düzen! 5 aşamada değişen OSB algısı!

Kent merkezleri ile OSB’ler arasında kurulacak planlı ilişkiler, toplu taşıma olanaklarından yararlanmayı sağlayacak, kent imar planları OSB merkezli tasarlanacak. İşte 5 aşamada değişen OSB algısı....

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Finike Kent Meydanı'nın imar planları bakanlığa iletildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Finike Belediyesi'nin hazırladığı kent meydanı alanına ait dolgu imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi.

Kent merkezlerine imar düzenlemesi!

Esnafa vergi, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, kredi, finansman ve yenilikçi alanlarda yeni destekler sunulurken, markalaşma projesi hayata geçiyor. Buna göre; imar düzenlemeleriyle, kent merkezlerinde iş yeri çeşitliliği artırılacak

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle ziyaretleri kapsamında Tepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Ercengiz,  mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Saklıkent'te imar barışı fırsatçılığı!

Antalya’nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar bölgenin en güzel noktalarında kaçak yapılar inşa ediyor.

Kayseri Talas’ta ikinci etap imar çalışmaları başladı!

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, ikinci etap imar revizyonu çalışmaları başladı.

Kayseri'de imar barışına 81 bin 296 kişi başvurdu!

Kayseri’de, 8 Haziran’da başlayan imar barışından faydalanmak isteyen 81 bin 296 kişi başvuru yaptı, 38 milyon 752 bin TL gelir elde edildi.

Ümraniye Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz planı askıda!

Ümraniye Hekimbaşı - Topağacı - Dumlupınar Mahallesi ve Kazım Karabekir - Elmalıkent - İnkılap Mahallelerinin bir kısmına ilişkin nazım imar planına itiraz planı askıya çıktı..

kayseri kent imar planı Haberi

kayseri kent imar planı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi’nin düzenlediği ’Göç’ konulu Kent Tartışmaları programına katıldı. Toplantıda göçün sebepleri ve Kayseri’ye yapılan göçle ilgili önemli verileri paylaşan Başkan Çelik, Kayseri’nin nüfusunun son 15 yılda yüzde 20 arttığını söyledi. Başkan Çelik, bir taraftan artan nüfusa göre şehri planlarken bir taraftan da insanları mutlu oldukları yerde yaşatmak suretiyle ilçelerdeki göçü önlemek için çalıştıklarını söyledi.


Mimarlar Odası Kayseri Şubesi’nin Kent Tartışmaları programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, mimarlar, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıyı açan Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, üçüncüsünü yaptıkları Kent Tartışmaları’nın ana temasının ’Göç’ olarak belirlendiğini söyledi. Velibaşoğlu, Kent Tartışmaları ile konusundaki uzman kişileri bir araya getirerek kentlere dair göçle ilgili...