05 / 05 / 2024

kayseri lisesinin eski binası müze mi olacak

kayseri lisesinin eski binası müze mi olacak

Tarihi Kayseri Lisesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni binası hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tarihi binanın eğitim için günümüz şartlarına uygun olmadığını söyledi...

Kayseri’de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu!

Kayseri'de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu ortaya çıktı.  Bitrota isimli kripto para borsası üzerinden aralarında eski futbolcu Gökhan Zan'ın da yer aldığı 30 bine yakın kişiden para toplandı. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Kayseri Seyrani kentsel dönüşümle modern görünüme kavuşuyor!

Kayseri Kocasinan'a bağlı Seyrani'de hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski binaların yıkımı devam ediyor. Bölgeye modern binalar inşa ediliyor. 

Kayseri Kocasinan'da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde eski yapılar yıkılarak yerine modern binalar inşa ediliyor.

Kayseri Melikgazi'de eski yapılar yıkılıyor!

Kayseri Melikgazi ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 15 gecekondu yıkıldı.

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'ye millet bahçesi müjdesi!

Partisince Kayseri'de düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Eski hava ikmal bakım merkezinin bulunduğu 1 milyon 260 bin metrekarelik alana bir millet bahçesi kuruyoruz'' diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir'den sorunsuz yıkım!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, eski adı Tavlusun Caddesi olan Hulusi Akar Bulvarı’nda yolun genişleme alanındaki binaların yıkımına hız kesmeden devam ediyor.

Kayseri'ye millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de eski Hava İkmal Bakım Merkezi'nin olduğu alana millet bahçesi yapacaklarını söyledi...

Konya'da 3 ayda 7 bin 334 konut satıldı!

Konya'da 3 ayda 7 bin 334 konut satıldı. Kayseri ve Eskişehir gibi önemli komşu şehirde ise konut satışları düştü.

Kayseri Hacılar'daki dönüşümde yıkımlar Nisan'da başlıyor!

Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Hacılar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski yapı yıkımlarının Nisan'da başlanacağını belirtti.

Kayseri Eski Hal bölgesinde yeni yol açılıyor!

Anadolu’nun en modern Hal Kompleksini yaparak Kocasinan Bulvarı yanındaki Hal Kompleksini taşıyan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Eski Hal bölgesinde yol yapım çalışmalarına başladı

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri'nin merkez Kocasinan Belediyesi, Seyrani Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesini başlattı. Proje çerçevesinde yıkılacak olan eski evlere ilk balyozu, Belediye Başkanı Ahmlet Çolakbayrakdar vurdu.

kayseri lisesinin eski binası müze mi olacak Haberi

kayseri lisesinin eski binası müze mi olacak

Tarihi Kayseri Lisesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni binası hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tarihi binanın eğitim için günümüz şartlarına uygun olmadığını belirtti ve "Bu haliyle yok olmasına izin veremezdik" dedi. Başkan Özhaseki konuşmasında ayrıca Kayseri'nin Anadolu'nun en önemli kentlerinden birisi olacağını ve insanların bu şehirde yaşamaktan keyif alacağını söyledi. 


Tarihi Kayseri lisesinin yeni binasının açılışı için tören alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki davetlileri selamladıktan sonra öğrencilerin yanına gitti ve kısa bir süre sohbet etti. Lisenin yeni binasının açılış törenine Başkan Özhaseki'nin yanı sıra Vali Vekili Erdoğan Aygenç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, merkez ilçe belediye başkanları, oda başkanları, bürokratlar, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman...